Αξίζει να δειςΓιατί η Viatris σταματά τις πωλήσεις σιλδεναφίλης στη Ρωσία;

Γιατί η Viatris σταματά τις πωλήσεις σιλδεναφίλης στη Ρωσία;

- Advertisement -

Σταματά τις πωλήσεις σιλδεναφίλης (σκευάσματος για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας) στη Ρωσία η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Viatris, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Σταματά τις πωλήσεις σιλδεναφίλης (σκευάσματος για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας) στη Ρωσία, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Viatris, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Viatris

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ανέφερε ότι έχει εξασφαλισθεί η τεχνολογική δυνατότητα για την παραγωγή αντίστοιχου σκευάσματος με τη δραστική χημική ουσία «σιλδεναφίλη».

Σκευάσματα που έχουν ως βάση την εν λόγω ουσία παράγονται επίσης, από άλλες εταιρίες. Σύμφωνα με το Κρατικό Μητρώο Φαρμάκων, στη Ρωσία έχουν εκδοθεί περισσότερα από 40 πιστοποιητικά καταχώρισης για φάρμακα με αυτή τη δραστική ουσία. Οκτώ εταιρίες παράγουν σιλδεναφίλη στη Ρωσία και τα φάρμακα αυτά είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, ανέφερε το υπουργείο.

Στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου διαβεβαιώνει ότι έχει υποστηριχθεί ένα σχέδιο για την οργάνωση και διεξαγωγή κλινικών δοκιμών ενός φαρμάκου με σιλδεναφίλη σε μορφή δισκίων. Έχει εγκριθεί και πωλείται κανονικά, πρόσθεσε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Δοκιμές στη Ρωσία

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπογραμμίζει ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η τοπική παραγωγή του φαρμάκου, οι ρωσικές αρχές υποστήριξαν την έναρξη και τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών του φαρμάκου με INN sildenafil σε μορφή χαπιού, το οποίο καταχωρήθηκε και εισάγεται τακτικά στη δημόσια ζωή.

Επί του παρόντος, η Ρωσία έχει την τεχνολογική ικανότητα να παράγει φάρμακα με INN sildenafil από διάφορα στάδια, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους κύκλου και της σύνθεσης της φαρμακευτικής ουσίας.

Σύμφωνα με το κρατικό μητρώο φαρμάκων, 36 εταιρείες στη Ρωσία διαθέτουν 49 πιστοποιητικά εγγραφής για φάρμακα με το καθορισμένο INN. Ο όγκος παραγωγής αυτών των φαρμάκων (σιλδεναφίλη) τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο 2022 αυξήθηκε περισσότερο από 11% σε φυσικούς όρους. Οι πωλήσεις αυτού του φαρμάκου κατά την περίοδο αναφοράς αυξήθηκαν επίσης κατά περισσότερο από 15%, ανέφερε το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ