Αξίζει να δειςΕπιτυχία σε κοκτέιλ Tamiflu και Kaletra στην μάχη για τον κοροναϊό

Επιτυχία σε κοκτέιλ Tamiflu και Kaletra στην μάχη για τον κοροναϊό

- Advertisement -

Συνδυασμός φαρμάκων για τη γρίπη (Tamiflu) και τον HIV (Kaletra) φαίνεται πως είχε επιτυχία -ως θεραπεία- στην αντιμετώπιση βαριών περιπτώσεων ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν γιατροί από την Ταϊλάνδη.

Συνδυασμός φαρμάκων για τη γρίπη (Tamiflu) και τον HIV (Kaletra) φαίνεται πως είχε επιτυχία ως θεραπεία στην αντιμετώπιση βαριών περιπτώσεων ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα πρώτα αποτελέσματα στη θεραπεία δείχνουν τεράστια βελτίωση 48 ώρες έπειτα από την εφαρμογή της θεραπείας, όπως υποστηρίζουν.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Rajavithi στη Μπανγκόκ λένε ότι η νέα προσέγγιση στη θεραπεία του κοροναϊού έχει βελτιώσει την κατάσταση αρκετών ασθενών που παρακολουθούν. Μεταξύ αυτών αναφέρεται και η περίπτωση μιας 70χρονης Κινέζας από την Ουχάν. Οι εξετάσεις της Κινέζας έβγαιναν θετικές στον κοροναϊό επί δέκα ημέρες.

Η αγωγή περιλαμβάνει ένα μείγμα των αντιρετροϊκών φαρμάκων lopinavir και ritonavir (το φάρμακο Kaletra για τον HIV της AbbVie), σε συνδυασμό με το φάρμακο για τη γρίπη oseltamivir (Tamiflu της Roche) σε μεγάλες δόσεις.

«Αυτή δεν είναι η θεραπεία, αλλά η κατάσταση της ασθενούς βελτιώθηκε κατά πολύ. Από εκεί που ήταν θετική για 10 ημέρες υπό την παρακολούθησή μας, μετά τη χορήγηση αυτού του συνδυασμού φαρμάκων (Tamiflu – Kaletra) το αποτέλεσμα της εξέτασης ήταν αρνητικό εντός 48 ωρών», δήλωσε ο δρ. Kriangska Atipornwanich, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Rajavithi.

Περαιτέρω μελέτη

«Οι προοπτικές είναι καλές, αλλά πρέπει να κάνουμε περαιτέρω μελέτη για να καθορίσουμε αν αυτή μπορεί να είναι μια καθιερωμένη αγωγή», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters. Άλλος γιατρός του νοσοκομείου ανέφερε ότι μια παρόμοια προσέγγιση σε δύο άλλους ασθενείς είχε αποτέλεσμα ο ένας να εμφανίσει κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση. Όμως η κατάσταση του άλλου βελτιώθηκε.

«Ακολουθούμε τις διεθνείς πρακτικές, αλλά ο γιατρός αύξησε τη δόση του ενός εκ των φαρμάκων», εξήγησε ο κ. Σομσάκ Ακσλίμ, γενικός διευθυντής του τμήματος ιατρικών υπηρεσιών, αναφερόμενος στο oseltamivir. Τόνισε όμως ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτή η αγωγή εφαρμόζεται σε όλους τους ασθενείς.

«Αρχικά θα ακολουθήσουμε αυτή την προσέγγιση μόνο στις βαριές περιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Στην Ταϊλάνδη έχουν εντοπιστεί 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κοροναϊό. Από αυτούς, οι 8 ασθενείς έχουν αναρρώσει και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ οι 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ