Αξίζει να δειςΈγκριση FDA στο νέο Xeljanz XR της Pfizer -Βραδείας αποδέσμευσης χάπι

Έγκριση FDA στο νέο Xeljanz XR της Pfizer -Βραδείας αποδέσμευσης χάπι

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Έγκριση σε νέα, πιο βολική έκδοση του φαρμάκου Xeljanz δίνει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στην Pfizer.

Έγκριση σε νέα, πιο βολική έκδοση του φαρμάκου Xeljanz δίνει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στην Pfizer

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι ρυθμιστικές αρχές (FDA) ενέκριναν το νέο προϊόν παρατεταμένης αποδέσμευσης, γνωστό ως Xeljanz XR. Πρόκειται για δοσολογία των 11mg και 22mg για ενήλικες ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα. Η νέα έκδοση Xeljanz XR λαμβάνεται μόνο μία φορά ημερησίως σε αντίθεση με το προηγούμενο χάπι, που λάμβαναν οι ασθενείς δύο φορές την ημέρα.

Η Pfizer αναφερόμενη στα πλεονέκτημα της ευκολίας του νέου χαπιού, επισημαίνει χαρακτηριστικά την επίδραση της νόσου στην ποιότητα ζωής ενός ασθενούς. Συγκεκριμένα εστιάζει στην επιβάρυνση που προκαλείται λόγω συμπτωμάτων και λοιπών επιπλοκών, όπως τονίζει ο κ. Michael Corbo, Διευθυντής Ανάπτυξης της Pfizer.

Η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer «ποντάρει» εδώ και καιρό στην ευκολία του νέου λήψης του Xeljanz. Αυτό το πλεονέκτημα πιθανόν λειτούργησε βοηθητικά προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, φέτος έφτασε στα 1,63 δισ. δολάρια σε πωλήσεις, έναντι 1,22 δισ. δολ. την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Σύσταση ασφαλείας

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Μάιο, η Επιτροπή για την Ασφάλεια (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνέστησε στους επιστήμονες υγείας να μη συνταγογραφούν τη δόση 10 mg δύο φορές την ημέρα του φαρμακευτικού προϊόντος Xeljanz (tofacitinib) σε ασθενείς υψηλού κινδύνου εμφάνισης θρόμβων αίματος στους πνεύμονες.

Συγκεκριμένα, σε αυτούς περιλαμβάνονται ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, καρκίνο, κληρονομικές διαταραχές της πήξης του αίματος ή ιστορικού εμφάνισης θρόμβων αίματος, καθώς και ασθενείς που λαμβάνουν συνδυασμούς ορμονικών αντισυλληπτικών, θεραπεία ορμονικής αντικατάστασης ή πρόκειται να υποβληθούν σε μείζονα χειρουργική επέμβαση.

Επιπροσθέτως, επισημαίνει ότι οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη άλλους παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θρόμβων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ηλικία, η παχυσαρκία, το κάπνισμα ή η ακινητοποίηση.

Το Xeljanz είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωριασικής αρθρίτιδας και της σοβαρής μορφής ελκώδους κολίτιδας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ