Ροή ΕιδήσεωνΕΕ: Πράσινο φως σε φάρμακο για σπάνια πάθηση των νεφρών

ΕΕ: Πράσινο φως σε φάρμακο για σπάνια πάθηση των νεφρών

- Advertisement -

Έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβαν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις Vifor Pharma και Travere Therapeutics για το σκεύασμα Filspari, ως θεραπεία μιας σπάνιας, σοβαρής νεφρικής πάθησης γνωστής ως IgAN. Η γνωμοδότηση της ρυθμιστικής Αρχής παρέχει τη βάση για την τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως δήλωσε η εταιρεία Vifor.

Έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβαν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις Vifor Pharma και Travere Therapeutics για το σκεύασμα Filspari, ως θεραπεία μιας σπάνιας, σοβαρής νεφρικής πάθησης γνωστής ως IgAN.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι φαρμακευτικές εταιρείες ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη θεραπειών για το IgAN, το οποίο είναι μια προοδευτική αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει κυρίως νεαρούς ενήλικες και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια που απαιτεί αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση οργάνων.

Η Novartis πέρυσι εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Chinook για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει το έργο της στις θεραπείες.

Η Travere στις αρχές του 2023 κέρδισε ταχεία έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για το Filspari, ή το sparsentan, για τη θεραπεία του IgAN. Η Travere είπε τον Δεκέμβριο ότι θα ζητούσε την πλήρη έγκριση των ΗΠΑ. Η Vifor Pharma κατέχει αποκλειστικά δικαιώματα εμπορευματοποίησης για το sparsentan στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές.

Το φάρμακο Tarpeyo της Calliditas Therapeutics για το IgAN κέρδισε την πλήρη έγκριση των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ