Αξίζει να δειςAstraZeneca: Νέα δοκιμή σε 3.000 εθελοντές για εμβόλιο κατά της Covid

AstraZeneca: Νέα δοκιμή σε 3.000 εθελοντές για εμβόλιο κατά της Covid

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Περίπου 3.000 εθελοντές από το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν εγγραφεί στην κλινική δοκιμή του νέου εμβολίου που πραγματοποιεί η φαρμακευτική επιχείρηση AstraZeneca στην Βραζιλία και ανέπτυξε από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Περίπου 3.000 εθελοντές από το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν εγγραφεί στην κλινική δοκιμή του νέου εμβολίου που πραγματοποιεί η φαρμακευτική επιχείρηση AstraZeneca στην Βραζιλία και ανέπτυξε από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το εμβόλιο, που φέρει την κωδική ονομασία ChAdOx1 nCoV-19, δοκιμάστηκε ήδη σε εθελοντές στην Βρετανία. Σε επόμενη φάση θα ακολουθούσουν δοκιμές -αυτή την εβδομάδα- στη Νότια Αφρική.

Ήδη, «Εθελοντές που είχαν διαγνωστεί αρνητικοί (στη νόσο Covid-19) έλαβαν το εμβόλιο» όπως αναφέρει το ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο σε ανακοίνωση του.

Οι πρώτοι εθελοντές είναι επαγγελματίες της υγείας, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον νέο κορωνοϊό. Δηλαδή, γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό ασθενοφόρων, όλοι τους ηλικίας 18-55 ετών.

Η Βραζιλία επελέγη για τις δοκιμές, καθώς, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες, η πανδημία βρίσκεται εκεί σε ανοδική πορεία, με πάνω από 1,1 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 52.000 θανάτους.

Περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην κλινική δοκιμή που διεξάγεται στην Βρετανία. Ταυτόχρονα, αναμένεται να ενταχθούν επιπλέον 10.000 εθελοντές, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

AstraZeneca: Συμφωνία με την Symbiosis

Ήδη, η φαρμακευτική επιχείρηση AstraZeneca υπέγραψε τη δέκατη συμφωνία προμήθειας και κατασκευής για το πειραματικό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19. Πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα τη Σκωτία, καθώς ο Βρετανός φαρμακοποιός ενισχύει τις προσπάθειες για ευρύτερες δοκιμές της πιθανής θεραπείας.

Συγκεκριμένα, η Symbiosis Pharmaceutical δήλωσε ότι συμφώνησε να κατασκευάσει αριθμό μονάδων του εμβολίου, AZD1222, για χρήση από το AstraZeneca σε κλινικές δοκιμές. Οι εταιρείες δεν παρείχαν οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, κ. Pascal Soriot, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία δεν είχε αρκετό χρόνο για να ελέγξει αποτελεσματικά το εμβόλιο. Κύριος λόγος είναι ο μειούμενος αριθμός των περιπτώσεων στην Ευρώπη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ