ΦαρμακοΑλτσχάιμερ: Ελπίδες από φάρμακο της Biogen σε πειραματικό στάδιο

Αλτσχάιμερ: Ελπίδες από φάρμακο της Biogen σε πειραματικό στάδιο

- Advertisement -

«Εξόχως πειστικά» στοιχεία παρουσίασε η φαρμακευτική επιχείρηση Biogen σχετικά με το πειραματικό φάρμακο της αντουκανουμάμπη (aducanumab) και την αποτελεσματικότητα του κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

«Εξόχως πειστικά» στοιχεία παρουσίασε η φαρμακευτική επιχείρηση Biogen σχετικά με το πειραματικό φάρμακο της αντουκανουμάμπη (aducanumab) και την αποτελεσματικότητα του κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εποπτική αρχή της ΗΠΑ, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αυξάνονται οι πιθανότητες να δοθεί -έως τον ερχόμενο Μάρτιο- έγκριση κυκλοφορίας στο φάρμακο. Πρόκειται για το πρώτο σκεύασμα εδώ και δεκαετίες για τη συγκεκριμένη νευροεκφυλιστική πάθηση.

Αλτσχάιμερ: Επιβράδυνση της νόσου 

Το φάρμακο φαίνεται πως είναι ικανό να επιβραδύνει την επιδείνωση -όπως τη σταδιακή απώλεια της μνήμης- της νόσου. H νόσος πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το αντουκανουμάμπη (aducanumab) είναι ένα αντίσωμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να απομακρύνει τις τοξικές πλάκες της πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς, που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο των ασθενών, καταστρέφοντας τα κύτταρα τους.

Οι αξιολογητές του FDA κρίνουν πειστικά και θετικά τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής δοκιμής του φαρμάκου, μολονότι μια δεύτερη δοκιμή δεν είχε εξίσου καλά αποτελέσματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Φαινάνσιαλ Τάιμς».

Η τελική απόφαση της FDΑ δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσει τη γνώμη των ειδικών εισηγητών, όσον αφορά την άδεια κυκλοφορίας σε ένα νέο φάρμακο, αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει.

Οι ομάδες υποστήριξης των ασθενών με. Αλτσχάιμερ τάχθηκαν υπέρ της άμεσης κυκλοφορίας του φαρμάκου, χωρίς να γίνει μια τρίτη κλινική δοκιμή του. Την άποψη συμμερίζονται ορισμένοι επιστήμονες και αναλυτές, προκειμένου να μη περάσουν χρόνια, εωσότου δοθεί η έγκριση του FDA.

Αν όντως εγκριθεί το αντουκανουμάμπη (aducanumab), οι πωλήσεις του ετησίως αναμένεται να φθάσουν τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Η Biogen, εδρεύει στη Μασαχουσέτη και η χρηματιστηριακή αξία της μεγάλωσε κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μέρα. Συγκεκριμένα, από τα 38 έφτασε στα 55 δισ. δολάρια, χάρη στην κατακόρυφη άνοδο της μετοχής της.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ