Αξίζει να δειςAbbVie - Anima: Η τεχνολογία mRNA στη «μάχη» της ογκολογίας

AbbVie – Anima: Η τεχνολογία mRNA στη «μάχη» της ογκολογίας

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε συνεργασία με την Anima Biotech προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση AbbVie, έναντι 42 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αναπτύξει φάρμακα βιοτεχνολογίας, μικρού μορίου mRNA, ενάντια σε τρεις «μη θεραπεύσιμους» στόχους της ογκολογίας και ανοσολογίας.

Σε συνεργασία με την Anima Biotech προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση AbbVie, έναντι 42 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αναπτύξει φάρμακα βιοτεχνολογίας, μικρού μορίου mRNA, ενάντια σε τρεις «μη θεραπεύσιμους» στόχους της ογκολογίας και ανοσολογίας.
Abbvie

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Eli Lilly διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, καθώς συνέδραμε στην είσοδο της Anima στον χάρτη της βιοτεχνολογίας το 2018, όταν κατέβαλε προκαταβολικά 30 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο μερών. Η Lilly και η Anima «χτυπούν» ριβοσώματα που «διαβάζουν» το mRNA προκειμένου να ρυθμίσουν την παραγωγή των μορίων-στόχων, αντί να προσπαθούν να εμπλακούν απευθείας με τις πρωτεΐνες, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Λίγο αργότερα, η φαρμακευτική επιχείρηση Takeda συμμάχησε με την Anima, δεσμεύοντας 120 εκατομμύρια δολάρια για προκλινικές έρευνες με στόχο την αντιμετώπιση της νόσου του Huntington και άλλων ενδείξεων. Στην πορεία, η Anima κατάφερε να τράβηξε το «βλέμμα» της AbbVie.

Νέες δυνατότητες

«Αυτή η συνεργασία θα δώσει στην AbbVie πρόσβαση στην κορυφαία τεχνολογική πλατφόρμα της Anima και βαθιά τεχνογνωσία στη βιολογία του mRNA», όπως δήλωσε ο Jonathon Sedgwick, Ph.D., αντιπρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στην AbbVie. «Η τροποποίηση της βιολογίας του mRNA, με μικρά μόρια, είναι μια νέα προσέγγιση και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει στόχους που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, επιφέροντας αποτελέσματα σε πολλαπλούς τομείς πιθανών νέων θεραπειών».

«Η διαφοροποιημένη προσέγγιση της Anima στον τομέα των μικρομοριακών φαρμάκων mRNA συνδυάζει τον φαινοτυπικό έλεγχο με την αποσαφήνιση των μηχανισμών δράσης, βάσει της τεχνητής νοημοσύνης. Η ισχύς της Lightning mRNA πλατφόρμας μας επικυρώνεται από τις πολλαπλές συνεργασίες μας και τον αυξανόμενο αγωγό έρευνας», σημειώνει από πλευράς του ο κ. Yochi Slonim, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Anima.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την AbbVie, έναν αναγνωρισμένο παγκόσμιο ηγέτη στην Ογκολογία και την Ανοσολογία, και ανυπομονούμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε με την εξαιρετική επιστημονική τους ομάδα σε στενή συνεργασία».

Με τη συμφωνία, η AbbVie καταβάλλει 42 εκατομμύρια δολάρια. Καθώς τα τρία προγράμματα έρευνας προχωρούν, η φαρμακοβιομηχανία θα μπορούσε να καταβάλει στην Anima έως και 540 εκατομμύρια δολάρια σε ορόσημα Έρευνας και Ανάπτυξης. Η συμφωνία δίνει στην AbbVie την επιλογή να προσθέσει έως και τρεις ακόμη στόχους στο σύμφωνο συνεργασίας, με τους ίδιους όρους που προβλέπονται στην αρχική συνεργασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ