ΕπιχειρηματικάZinc Fix: Ο «Φρουρός» του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Zinc Fix: Ο «Φρουρός» του ανοσοποιητικού μας συστήματος

- Advertisement -

Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα ζωτικό ιχνοστοιχείο για την υγεία μας, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη, τη σύνθεση των πρωτεϊνών, του DNA και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενώ είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του κάθε κυττάρου.

Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα ζωτικό ιχνοστοιχείο για την υγεία μας, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη, τη σύνθεση των πρωτεϊνών, του DNA και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενώ είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του κάθε κυττάρου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Επίσης, βοηθά στην παραγωγή ινσουλίνης, την ανάπτυξη των οργάνων αναπαραγωγής και την κινητικότητα του σπέρματος, ενώ προάγει την υγιή ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας.

Η σταδιακή εξασθένηση του ανοσοποιητικού που παρατηρείται με την αύξηση της ηλικίας συνδέεται με την έλλειψη σε ψευδάργυρο. Όντως, οι ηλικιωμένοι αποτελούν ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα όσον αφορά την έλλειψη ψευδάργυρου.

Μελέτες έχουν αποδείξει πως η καθημερινή λήψη 80 – 92 mg ψευδαργύρου ενδέχεται να μειώσει τη διάρκεια ενός κρυολογήματος έως και 33%, ενώ ορισμένες από τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού των ηλικιωμένων, παρουσιάζουν βελτίωση όταν λαμβάνουν συμπληρώματα ψευδάργυρου.

Η έλλειψη ψευδαργύρου φαίνεται να αυξάνει το οξειδωτικό stress και να διαταράσσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ μπορεί -μεταξύ άλλων- να προκαλέσει ύφεση της ανοσολογικής απόκρισης, αντιδράσεις υπερευαισθησίας (αλλεργίες), αυτοάνοσα νοσήματα, λεμφοπενία, αύξηση διάρκειας της φλεγμονής, Αλτσχάιμερ, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, κ.α.

Το απαραίτητο αυτό θρεπτικό συστατικό δεν παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και ούτε μπορεί να αποθηκευτεί. Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμο να λαμβάνουμε μια σταθερή ποσότητα μέσω της διατροφής μας.

To Zinc Fix, με φυσική γεύση πορτοκαλιού, παρέχει στο ανοσοποιητικό την υποστήριξη που χρειάζεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι παστίλιες ψευδάργυρου της Uni-Pharma δεν περιέχουν σάκχαρα, γλουτένη, γαλακτοκομικά, σόγια και GMOs. Το Zinc Fix (σε συσκευασία των 50 mg, 30 ταμπλέτες) είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με γλυκονικό ψευδάργυρο, σε μορφή μασώμενων δισκίων με γεύση πορτοκάλι και γλυκαντικά.

Ρόλος του ανοσοποιητικό σύστημα

Ο ρόλος του ψευδαργύρου είναι καθοριστικός για την ομαλή λειτουργία των κυττάρων. Περίπου 10% των πρωτεϊνών που κωδικοποιούνται από το ανθρώπινο γονίδιο και συμμετέχουν στις κυτταρικές δραστηριότητες, μπορούν να προσδέσουν ψευδάργυρο σε διαφορετικές δομικές περιοχές.

Επιπλέον, ο ψευδάργυρος (που μπορεί κανείς να τον βρει ως συμπλήρωμα διατροφής στα φαρμακεία, δίχως ιατρική συνταγή) μπορεί να λειτουργήσει ως νευροδιαβιβαστής στην επικοινωνία των νευρώνων, αλλά και ως ρυθμιστής στη δράση ορμονών, αυξητικών παραγόντων, και κιτοκινών μέσω πρόσδεσης του σε αυτά.

Ο ψευδάργυρος (Zinc Fix) έχει σηματοδοτικό ρόλο στη ρύθμιση της αντίδρασης υπερευαισθησίας, δηλαδή ενεργοποιεί την έναρξη της αλλεργικής απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο ψευδάργυρος επιδρά στην απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε διάφορες λοιμώξεις. Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου φαίνεται να βελτιώνουν την ανοσία αλλά και τις χρόνιες φλεγμονώδεις απαντήσεις.

Συνεπώς, ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την διατήρηση της κυτταρικής ομοιόστασης και λειτουργίας.

Συμπληρώματα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ενώ η λήψη θρεπτικών συστατικών από μια ισορροπημένη διατροφή είναι ο βασικός κανόνας, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου μπορεί να δικαιολογείται για τη διασφάλιση της βέλτιστης υγείας.

Είτε λόγω διατροφικών περιορισμών, ορισμένων συνθηκών υγείας ή απλώς αυξημένων αναγκών, η κατανόηση του ρόλου των συμπληρωμάτων ψευδαργύρου (Zinc Fix) μπορεί να είναι ευεργετική.

Zinc Fix
Zinc Fix
Πότε είναι απαραίτητη η χορήγηση τους;

Άτομα με γαστρεντερικές διαταραχές, χορτοφάγοι, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και ηλικιωμένοι μπορεί να έχουν αυξημένες ανάγκες σε ψευδάργυρο ή να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην αποτελεσματική απορρόφηση του ψευδαργύρου.

Εκτός από το ρόλο του στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, ο ψευδάργυρος απαιτείται για τη δραστηριότητα περισσότερων από 300 ενζύμων που βοηθούν στην υγιή πέψη, τη λειτουργία των νεύρων και τον μεταβολισμό.

Ο ψευδάργυρος (Zinc Fix) υποστηρίζει επίσης την υγεία του εγκεφάλου. Σε σύγκριση με άλλα όργανα του σώματος, η συγκέντρωση ψευδαργύρου είναι υψηλότερη στον εγκέφαλο. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Molecular Sciences, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές στην ισορροπία ψευδαργύρου στον εγκέφαλο μπορεί να επηρεάσουν καταστάσεις που περιλαμβάνουν γνωστική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία, την κατάθλιψη και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ένας άλλος από τους κύριους ρόλους του ψευδαργύρου είναι να βοηθά το σώμα να θεραπευτεί. Ο ψευδάργυρος απαιτείται για την επισκευή της κυτταρικής μεμβράνης, την ανάπτυξη των κυττάρων και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ