ΠαθήσειςΡαγδαία αύξηση του καρκίνου στους κάτω των 50, λόγω junk food

Ραγδαία αύξηση του καρκίνου στους κάτω των 50, λόγω junk food

- Advertisement -

Αυξημένα κατά 24% εμφανίζονται τα ποσοστά καρκίνου μεταξύ των ατόμων κάτω των 50 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το 1995, σύμφωνα με στοιχεία.

Αυξημένα κατά 24% εμφανίζονται τα ποσοστά καρκίνου μεταξύ των ατόμων κάτω των 50 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το 1995, σύμφωνα με στοιχεία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο αριθμός των ατόμων κάτω των 50 ετών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 24% μέσα σε δύο δεκαετίες, μια πιο απότομη αύξηση από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που οι ειδικοί λένε ότι πιθανότατα συνδέονται με την αλματώδη αύξηση των επιπέδων παχυσαρκίας, το φθηνό τζανκ φουντ και την έλλειψη άσκησης.

Τα ποσοστά πρώιμης εμφάνισης αυξήθηκαν από 132,9 ανά 100.000 άτομα το 1995 σε 164,6 το 2019, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων. Περίπου 35.000 άτομα κάτω των 50 ετών αναπτύσσουν πλέον καρκίνο κάθε χρόνο, σχεδόν 100 νεαρές γυναίκες και άνδρες την ημέρα, αποκαλύπτει η έρευνα.

Ανησυχία για παγκόσμια επιδημία καρκίνου στους νέους

Εν τω μεταξύ, αυξάνεται η ανησυχία ότι μπορεί να αναδυθεί μια παγκόσμια επιδημία καρκίνου μεταξύ των νέων. Η έκρηξη των κρουσμάτων αποτέλεσε βασικό επίκεντρο της συζήτησης αυτό το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο, την ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO).

Οι ειδικοί βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο κατανόησης των λόγων που κρύβονται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων. Αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κακή διατροφή, η σωματική αδράνεια και η παχυσαρκία είναι πιθανό να είναι μεταξύ των παραγόντων που ευθύνονται για την αύξηση των ποσοστών καρκίνου μεταξύ των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ποσοστά εμφάνισης έχουν αυξηθεί σε όλες τις ηλικίες τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αλλά η αύξηση κατά 24% μεταξύ των ατόμων κάτω των 50 ετών είναι πολύ υψηλότερη από τις αυξήσεις που παρατηρούνται στις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο καθηγητής Charles Swanton, επικεφαλής κλινικός ιατρός του Cancer Research UK, δήλωσε: «Τις τελευταίες δεκαετίες, υπήρξε σαφής αύξηση των ποσοστών εμφάνισης καρκίνου στους νέους ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι ενήλικες κάτω των 50 ετών μπορεί να νοσούν από καρκίνο από ποτέ».

Η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων σημειώθηκε μεταξύ των ατόμων κάτω των 25 ετών. Το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 16%, από 16,6 περιπτώσεις ανά 100.000 το 1995 σε 19,2 το 2019.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ