ΠαθήσειςΨωρίαση: 7 στους 10 ασθενείς είχαν βελτίωση με Bimekizumab

Ψωρίαση: 7 στους 10 ασθενείς είχαν βελτίωση με Bimekizumab

- Advertisement -

Έντονο ενδιαφέρον για τα νέα δεδομένα 3ετίας του Bimekizumab ενάντια στη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας στο Πανελλήνιο Δερματολογικό Συνέδριο 2022

Έντονο ενδιαφέρον για τα νέα δεδομένα 3ετίας του Bimekizumab ενάντια στη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας στο Πανελλήνιο Δερματολογικό Συνέδριο 2022

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας που οργανώθηκε από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Μπάρκη στην Αθήνα στις 3-6 Νοεμβρίου 2022. Η θεματολογία ήταν πλούσια καλύπτοντας όλα τα πεδία της κλινικής Δερματολογίας παίδων και ενηλίκων, αλλά και της Αισθητικής Δερματολογίας και Δερματοχειρουργικής.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα τελευταία βιβλιογραφικά δεδομένα αναφορικά με την Ψωριασική νόσο και τις νεότερες θεραπείες, τους υποπληθυσμούς και τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών, αλλά και τις νεότερες εξελίξεις όπως παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας.

Κλινικές μελέτες

Στο δορυφορικό συμπόσιο της UCB, με συμμετέχοντες πάνω από 120 Δερματολόγους μέλη της ΕΔΑΕ, παρουσιάστηκε η νέα θεραπεία που πρόκειται να είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας από τις αρχές του 2023. Με προεδρείο τον πρόεδρο της ΕΔΑΕ κ. Μπάρκη και τον καθηγητή και Διευθυντή της Α κλινικής του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός κ. Στρατηγό και ομιλήτριες τις καθηγήτριες κ. Σωτηρίου και κ. Απάλλα, αναλύθηκαν τα δεδομένα των κλινικών μελετών και ο μοναδικός μηχανισμός δράσης του νέου αυτού βιολογικού παράγοντα, αναστολέα των ιντερλευκινών 17Α και F, του Bimekizumab.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των φάσης 3 κλινικών μελετών φάσης 3 που αναδεικνύουν την υψηλή αποτελεσματικότητα (πλήρη δερματική κάθαρση την εβδομάδα 16), την ταχεία επίτευξη της αποτελεσματικότητας από την πρώτη έγχυση (εβδομάδα 4), καθώς και τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος έως και τα 3 έτη.

Έναρξη θεραπείας

«Οι Δερματολόγοι αξιολογούμε συνήθως τους ασθενείς 4 μήνες από την έναρξη της θεραπείας ενώ οι ασθενείς θα επιθυμούσαν πλήρη δερματική κάθαρση 4 εβδομάδες μετά την έναρξη του φαρμάκου. Το Bimekizumab επιτυγχάνει σε 7 στους 10 ασθενείς 75% βελτίωση του δείκτη βαρύτητας ψωρίασης σε 4 μόλις εβδομάδες», δήλωσε η κ. Απάλλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας Α.Π.Θ.

«Τα δεδομένα 3ετίας του Bimekizumab ανέδειξαν διατήρηση του υψηλού ποσοστού πλήρους δερματικής κάθαρσης έως και 144 εβδομάδες μετά την έναρξη του φαρμάκου», δήλωσε η κ. Σωτηρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Α΄ Δερματολογικής Κλινικής Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία του κυρίου Κοκολάκη, Δερματολόγου Αφροδισιολόγου και διευθυντή του τμήματος Κλινικών Μελετών και Έρευνας στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, συμπλήρωσε την παρουσίαση επιβεβαιώνοντας τα δεδομένα των κλινικών μελετών με περιστατικά υπό Bimekizumab από την καθ’ ημέρα πράξη στη Γερμανία όπου το φάρμακο είναι ήδη διαθέσιμο με εξαιρετικά αποτελέσματα και πολύ καλό προφίλ ασφαλείας.

«Η χορήγηση Bimekizumab σε ασθενείς με ανθεκτική σε προηγηθείσες βιολογικές θεραπείες ψωρίαση, επέδειξε γρήγορο αποτέλεσμα και πλήρη δερματική κάθαρση ακόμα και σε δύσκολες στη θεραπεία περιοχές» δήλωσε ο κ. Κοκολάκης.

Το ενδιαφέρον των Δερματολόγων ήταν έντονο και εκδηλώθηκε με ένα εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε το Δορυφορικό Συμπόσιο αναφορικά με το κλινικό όφελος στον ασθενή και τη διαφοροποίηση του Bimekizumab από τα ήδη διαθέσιμα στοχευμένα φάρμακα με το Προεδρείο να δηλώνει ότι το Bimekizumab είναι «ένα καινοτόμο φάρμακο με μοναδικό μηχανισμό δράσης».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ