ΠαθήσειςΝεκρό βρέφος από εντεροϊό – Σε σοβαρή κατάσταση ακόμη επτά

Νεκρό βρέφος από εντεροϊό – Σε σοβαρή κατάσταση ακόμη επτά

- Advertisement -

Τη ζωή του έχασε ένα βρέφος στη Βρετανία, ενώ ακόμα επτά χρειάστηκαν εντατική φροντίδα, καθώς ένας «συνήθως ήπιος» ιός φαίνεται να τους προκάλεσε σοβαρή καρδιακή πάθηση.

Τη ζωή του έχασε ένα βρέφος στη Βρετανία, ενώ ακόμα επτά χρειάστηκαν εντατική φροντίδα, καθώς ένας «συνήθως ήπιος» ιός φαίνεται να τους προκάλεσε σοβαρή καρδιακή πάθηση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Independent, ενώ οι εντεροϊοί είναι συνηθισμένοι και συχνά ασυμπτωματικοί, είναι γνωστό ότι προκαλούν «περιστασιακά ξεσπάσματα στα οποία ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ασθενών αναπτύσσει κλινική νόσο, μερικές φορές με σοβαρές και θανατηφόρες συνέπειες – στην προκειμένη περίπτωση μυοκαρδίτιδα», δήλωσε ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ.

Ενώ πριν από την πρόσφατη συρροή κρουσμάτων, η νότια Ουαλία είχε παρουσιάσει μόνο δύο παρόμοια κρούσματα σε έξι χρόνια, τους 10 μήνες έως τον Απρίλιο σημειώθηκαν 10 κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε μωρά ηλικίας κάτω των 28 ημερών που βρέθηκαν θετικά σε εντεροϊό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Επτά από τα μωρά νοσηλεύτηκαν στην εντατική ένα πέθανε, προτού μπορέσει να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία, ανέφερε ο οργανισμός.

Ανησυχία ΠΟΥ για Βρετανία

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, οι γονείς Joann και Christian Edwards έχασαν το μωρό τους στις 9 Μαρτίου όταν ήταν μόλις 12 ημερών. Οι γιατροί τους είπαν ότι τα αίτια του θανάτου του μωρού τους ήταν «απροσδιόριστα» και ότι επρόκειτο για πολύ σπάνια περίπτωση, πριν οι γονείς διαβάσουν αργότερα ότι υπήρξαν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις θανάτων βρεφών που βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Άλλα πέντε κρούσματα έχουν εντοπιστεί την ίδια περίοδο στη νοτιοδυτική Αγγλία, αλλά δεν υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Οι παιδίατροι στη Νότια Ουαλία ειδοποιήθηκαν για τα πρόσφατα κρούσματα τον Φεβρουάριο και ενημερώθηκαν ότι η μυοκαρδίτιδα είναι μία πιθανή ασθένεια που εμφανίζεται σε βρέφη και νεογνά.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία για τον γενικό πληθυσμό, στη Βρετανία είναι χαμηλός. Ενώ οι λοιμώξεις από εντεροϊούς είναι συχνά ασυμπτωματικές, μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν ήπιες έως μέτριες λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού, με συμπτώματα όπως πυρετό, καταρροή και αδυναμία του σώματος.

«Καθώς δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτόν τον ιό, τα μέτρα ελέγχου επικεντρώνονται στα κλασικά μέτρα υγιεινής, συμπεριλαμβανομένου του συχνού πλυσίματος των χεριών και της απολύμανσης ρούχων και επιφανειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σκόπιμο να κλείσουν οι εγκαταστάσεις παιδικής φροντίδας και τα σχολεία για να μειωθεί η ένταση της μετάδοσης», ανέφερε ο ΠΟΥ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ