ΠαθήσειςΚορωνοϊός: Πιο φονικός από την γρίπη, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί

Κορωνοϊός: Πιο φονικός από την γρίπη, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί

- Advertisement -

Περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας που προκαλεί η εποχική γρίπη, που κυμαίνεται κάτω του 1%.

Περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας που προκαλεί η εποχική γρίπη, που κυμαίνεται κάτω του 1%.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, ο νέος κορωνοϊός μπορεί να περιοριστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) την Τρίτη.

Ο κ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη:

«Για να συνοψίσουμε, ο κορωνοϊός μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη. Η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι. Προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη. Δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί».

Επιπλέον, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα, επισήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ διαβεβαίωση ότι η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Κορωνοϊός: Έκλεψαν 2.000 μάσκες από νοσοκομείο της Μασσαλίας

Περίπου 2.000 χειρουργικές μάσκες έκαναν φτερά από νοσοκομείο της Μασσαλίας, στην Γαλλία, εν μέσω υγειονομικής κρίσης σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιες υπηρεσίας δημόσιας υγείας στην Μασσαλία, τα κουτιά με τις χειρουργικές μάσκες φυλάσσονταν στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου. Στο χώρο είχαν πρόσβαση μόνο μέλη από το προσωπικό, καθώς και οι ασθενείς που βρίσκονται στο μετεγχειρητικό στάδιο.

«Η υπηρεσία ξεκίνησε άμεσα έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες του περιστατικού» σημειώνει η διοίκηση του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Μασσαλίας έλαβαν ειδοποίηση πως οι χειρουργικές μάσκες είναι προς χρήση, μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ