ΠαθήσειςΗ Aurora εγκαινίασε τη δεύτερη στέγη φιλοξενίας στην Πάτρα

Η Aurora εγκαινίασε τη δεύτερη στέγη φιλοξενίας στην Πάτρα

- Advertisement -

Τη δεύτερη στέγη φιλοξενίας στην Πάτρα, για συνανθρώπους μας που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, εγκαινίασε το φιλανθρωπικό σωματείο «Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα», στο πλαίσιο της αποστολής του να παράσχει έμπρακτη και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα.

Τη δεύτερη στέγη φιλοξενίας στην Πάτρα, για συνανθρώπους μας που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, εγκαινίασε το φιλανθρωπικό σωματείο «Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα», στο πλαίσιο της αποστολής του να παράσχει έμπρακτη και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, στο Ρίο της Πάτρας, παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Αχαίας, Άννα Αλμπάνη Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Άννα Μαστοράκου Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Μπάκος Διοικητής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Βελτίωση της φροντίδας

Με όραμα να συμβάλει στην προσπάθεια να καταστεί η λευχαιμία και άλλες αιματολογικές νόσοι απολύτως ιάσιμες, η Aurora στοχεύει παράλληλα στη βελτίωση της φροντίδας που παρέχεται στους ασθενείς στην Ελλάδα και στην υποστήριξή όσων αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια. Συχνά, το κόστος της απομάκρυνσης από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο από τα τρία μεταμοσχευτικά κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα, αποτελεί σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει την απόφαση των ασθενών για το αν θα υποβληθούν σε θεραπεία.

Στο πλαίσιο αυτό, το σωματείο υλοποιεί στεγαστικό πρόγραμμα, που παρέχει σε ασθενείς με χαμηλό εισόδημα, φιλοξενία κοντά στο κέντρο μεταμοσχεύσεων που λαμβάνουν τη θεραπεία τους. Σε συνέχεια του πρώτου σπιτιού που εγκαινίασε στην Πάτρα το 2022 και ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση, η Aurora επεκτείνει το στεγαστικό της πρόγραμμά, παρέχοντας πλέον συνολικά 4 στέγες, σε Αθήνα και Πάτρα. Η νέα στέγη φιλοξενίας που εγκαινιάστηκε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας για τους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο και μπορεί να φιλοξενήσει έναν ακόμη ασθενή μαζί με το συνοδό του, σε συνθήκες ιδανικές, δίνοντάς του τη δυνατότητα να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι σημαντικό: να θεραπευθεί.

Δεύτερο σπίτι φιλοξενίας

Ο Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora, κ. Clemente Pinedo, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, εγκαινιάσαμε το δεύτερο σπίτι φιλοξενίας της Aurora στην Πάτρα, προκειμένου να βοηθήσουμε έμπρακτα συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους που μάχονται με τη νόσο της λευχαιμίας. Στόχος μας είναι οι ασθενείς, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, να μην αντιμετωπίζουν το συχνά δυσβάστακτο κόστος της απομάκρυνσης για μεγάλο διάστημα από την κατοικία τους, ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στη θεραπεία και τη φροντίδα της υγείας τους».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Βρεθήκαμε σήμερα στα εγκαίνια του νέου σπιτιού φιλοξενίας για τους αιματολογικούς ασθενείς, που δημιούργησε στο Ρίο η οργάνωση AURORA, χάρη στις οικογένειες Δαυίδ και Pinedo, που μετέτρεψαν τον πόνο τους σε δύναμη προσφοράς. Μία πράξη τεράστιας αξίας για την κοινωνία μας, που υλοποιήθηκε με το μεγαλείο της σεμνότητας και της άδολης αγάπης για τον συνάνθρωπο. Έχουμε ανάγκη από τέτοια έργα και κυρίως από τέτοια παραδείγματα προς μίμηση. Θερμά συγχαρητήρια!».

Οι στέγες του φιλανθρωπικού σωματείου παρέχουν δωρεάν διαμονή σε συνδυασμό με μια σειρά από υπηρεσίες που βοηθούν τους ασθενείς, όπως δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες, καθαρισμό των σπιτιών και επίδομα αγοράς τροφίμων. Παράλληλα, η Aurora συνεχίζει να αγωνίζεται ανυποχώρητα για τους ασθενείς με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές νόσους, ενισχύοντας τα ειδικευμένα ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της ογκοαιματολογίας.

Σχετικά με το φιλανθρωπικό σωματείο AURORA

Η Aurora ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2018, εμπνευσμένη από την ανάγκη για βελτίωση της φροντίδας που χρειάζονται οι ασθενείς, της προσφοράς για στήριξη στις οικογένειές τους και της επιθυμίας για αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των ασθενών. Βασικός στόχος του σωματείου είναι να ενισχύσει τα ειδικευμένα ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και αλλού και να συμβάλει στην ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της ογκοαιματολογίας, προάγοντας σταθερά τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων της παγκόσμιας πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ