ΠαθήσειςΗ αποτελεσματικότητα του ρινικού σπρέι για την ταχυκαρδία

Η αποτελεσματικότητα του ρινικού σπρέι για την ταχυκαρδία

- Advertisement -

Το ρινικό σπρέι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε πραγματικές συνθήκες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θεραπεία πολλαπλών επεισοδίων PSVT, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το ρινικό σπρέι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε πραγματικές συνθήκες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θεραπεία πολλαπλών επεισοδίων PSVT, σύμφωνα με τους ερευνητές.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κλινική δοκιμή επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του ρινικού σπρέι για την ταχυκαρδία
Ένα ρινικό σπρέι που περιέχει το πειραματικό φάρμακο etripamil μπορεί να θεραπεύσει γρήγορα και αποτελεσματικά την παροξυσμική υπερκοιλιακή ταχυκαρδία (PSVT), σύμφωνα με τα ευρήματα μιας κλινικής δοκιμής με επικεφαλής τους ερευνητές του Weill Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το ertnews, μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of the American College of Cardiology», η κλινική δοκιμή παρέχει πραγματικές αποδείξεις ότι ένα ευρύ φάσμα ασθενών μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα το ρινικό σπρέι για τη θεραπεία των υποτροπιάζοντων επεισοδίων παροξυσμικής υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας. Με άλλα λόγια, οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν το σπρέι με ασφάλεια στο σπίτι τους χωρίς την επίβλεψη γιατρού.

Ηλεκτρική δραστηριότητα

Το σπρέι χορηγείται μέσω της ρινικής οδού και λειτουργεί αποκλείοντας τα κανάλια ασβεστίου. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς. Συνήθως, η PSVT αντιμετωπίζεται με νοσηλεία και ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή. Ορισμένοι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε μια ιατρική διαδικασία γνωστή ως καρδιακή κατάλυση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι γιατροί εισάγουν στην καρδιά λεπτά, εύκαμπτα καλώδια μέσω των αιμοφόρων αγγείων του ασθενούς. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτά τα καλώδια για τη θεραπεία των βραχυκυκλωμάτων που προκαλούν τον μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό.

Η κλινική δοκιμή, στην οποία συμμετείχαν 1.116 ασθενείς, πραγματοποιήθηκε σε 148 τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Νότια Αμερική.

«Το etripamil είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε πραγματικές συνθήκες σε μεγαλύτερο πληθυσμό ασθενών και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θεραπεία πολλαπλών επεισοδίων PSVT», σημειώνουν οι ερευνητές.

Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν επίσης ασθενείς με ιστορικό κολπικής μαρμαρυγής ή κολπικού πτερυγισμού, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από προηγούμενες μελέτες. Μετά την χορήγηση της αρχικής δόσης, οι ασθενείς παρατήρησαν την καρδιά τους για μία ώρα χρησιμοποιώντας έναν φορητό καρδιογράφο. Περίπου τα 2/3 των ασθενών ένιωσαν ανακούφιση μέσα σε μια ώρα. Ορισμένοι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα όπως καταρροή, ρινική συμφόρηση, δυσφορία και αιμορραγία στη μύτη, τα οποία όμως μειώθηκαν με την επαναλαμβανόμενη χρήση του ρινικού σπρέι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ