Γιορτές ελπίδας για τον Παναγιώτη -Ραφαήλ: «Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι»

Στη Βοστώνη όπου βρίσκεται με την οικογένειά του, πέρασε τα Χριστούγεννα ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ, ένα μήνα μετά τη γονιδιακή θεραπεία που έλαβε για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία.

Στη Βοστώνη όπου βρίσκεται με την οικογένειά του, πέρασε τα Χριστούγεννα ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ, ένα μήνα μετά τη γονιδιακή θεραπεία που έλαβε για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι γονείς του μίλησαν στο Open Tv για τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, αλλά και για τη μάχη που δίνει καθημερινά ο γιος τους. Ένα μήνα μετά τη γονιδιακή θεραπεία που έλαβε, ο Παναγιώτης Ραφαήλ, δείχνει σημάδια εξέλιξης.

Δείτε το βίντεο του Open με τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ:

Αυτές οι γιορτές ήταν για όλη την οικογένεια διαφορετικές. Εδώ και έναν μήνα περίπου, βρίσκονται στη Βοστώνη.

«Είναι Χριστούγεννα που περνούν το μήνυμα αισιοδοξίας για εμάς», λέει η μητέρα του στο Open. Συνεχίζει σημειώνοντας πως «βλέπουμε το παιδί μας να πηγαίνει καλύτερα. Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι θαύμα με τον τρόπο που έγιναν. Είναι η μοναδική ημέρα που δεν έχουμε νοσοκομείο γιατί όλες τις άλλες μέρες έχουμε να επισκεφθούμε γιατρούς για θεραπείες».

Οι γιατροί στη Βοστώνη παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του μικρού. «Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και εμείς ακόμα περισσότερο γιατί βλέπουμε το παιδί μας, μέρα με τη μέρα να δυναμώνει» αναφέρει στο Open o πατέρας του Παναγιώτη Ραφαήλ. Στο μεταξύ, Έλληνες από κάθε πλευρά της Γης έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους για τον μικρό ήρωα που δίνει καθημερινή μάχη με τη σπάνιας μορφής ασθένεια, τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, του στέλνουν πολλά δώρα και παιχνίδια, που τον γεμίζουν με χαρά.

«Θέλουμε να έρθει η μέρα που το παιδί μας θα μπορεί να αγκαλιάζει συγγενείς, φίλους, παιδιά και να παίζει μαζί τους. Πλησιάζει αυτή η μέρα» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο πατέρας του.

Η πρώτη συνεδρία της θεραπείας για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία του μικρού Παναγιώτη-Ραφάηλ ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

«Η θεραπεία ολοκληρώθηκε! Το όνειρο μας, χάρη σε όλους εσάς, έγινε πραγματικότητα! Σας ευχαριστούμε πολύ, η αγάπη σας μας έφερε εδώ!! Να είστε όλοι καλά», ανέφερε η συγκινητική ανάρτηση, η οποία συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ. Όπως είναι φυσικό έγινε αμέσως viral, με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Ο γιατρός ο οποίος έχει αναλάβει τη θεραπεία για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία του μικρού αγοριού είναι ο κ. Βασίλειος Δάρρας, κορυφαίος ομογενής γιατρός στις ΗΠΑ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ