ΠαθήσειςΕΟΔΥ: Στην εντατική δύο άνθρωποι από γρίπη -Ο ένας, παιδί 2 ετών

ΕΟΔΥ: Στην εντατική δύο άνθρωποι από γρίπη -Ο ένας, παιδί 2 ετών

- Advertisement -

Δύο νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης για τα οποία χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημειώθηκαν από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, ενώ συνολικά στις ΜΕΘ νοσηλεύονται εννέα άτομα όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ.

Δύο νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης για τα οποία χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημειώθηκαν από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, ενώ συνολικά στις ΜΕΘ νοσηλεύονται εννέα άτομα όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και αυτήν την εβδομάδα, γεγονός το οποίο ίσως να σημαίνει ότι λειτούργησαν τα προγράμματα προληπτικού εμβολιασμού, δύο άνθρωποι που νόσησαν από γρίπη εισήχθησαν με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ένα από τα δύο κρούσματα της γρίπης αυτήν την εβδομάδα μάλιστα, είναι παιδί δύο ετών. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πάντως, μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 9 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν δύο νέα περιστατικά. Τα κρούσματα εμφάνισαν επιπλοκές και απαιτήθηκε νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Όσον αφορά τους θανάτους, αυτοί παραμένουν στον έναν, ο οποίος σημειώθηκε πριν από 3 εβδομάδες.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα του ΕΟΔΥ:

ΕΟΔΥ: Κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 9 κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία ήταν 7 άνδρες και 2 γυναίκες, από 2 έως 84 ετών, μέση ηλικία 55,9 έτη και διάμεση 65 έτη.

«Τα 8 από τα προαναφερθέντα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 στον ιό γρίπης τύπου Β. Τα 6 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν. Εξ΄ αυτών τα 3 ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 3 στον υπότυπο Α(Η1Ν1)», σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Τα 8 από τα 9 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου. Για την συγκεκριμένη ομάδα συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, και εξ’ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 2.

«Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ