ΦάκελοιΙώσεις & ΒακτήριαΠιθανόν να μην υπάρχει εμβόλιο για νέα επιδημία του ιού Έμπολα

Πιθανόν να μην υπάρχει εμβόλιο για νέα επιδημία του ιού Έμπολα

- Advertisement -

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το στέλεχος του Έμπολα, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους, δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Ανώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι πιθανόν να είναι αδύνατη η χρήση ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης του Έμπολα στη Λ. Δ. Κονγκό, η οποία έχει εξαπλωθεί σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων και ενδεχομένως να ξεκίνησε τον Μάιο.

Το στέλεχος του Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους και έχει προκαλέσει συμπτώματα σε άλλους τέσσερις, ανάμεσά τους και δύο εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και πιθανόν να πρόκειται για το στέλεχος του Ζαϊρ, του Σουδάν ή του Μπουντιμπούγκιο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ Πίτερ Σαλαμά.

Αν πρόκειται για το στέλεχος του Ζαϊρ, το εμβόλιο της Merck που χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία επιδημία του ιού, πιθανόν να είναι μια καλή επιλογή, διαφορετικά η κατάσταση θα είναι πολύ πιο σύνθετη “και ενδεχομένως να μην έχουμε επιλογές εμβολίων”, είπε ο ίδιος στο Reuters από τα κεντρικά του ΠΟΥ στη Γενεύη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ