ΠαθήσειςΣτη θετική λίστα η νέα πένα Pergoveris - Καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ

Στη θετική λίστα η νέα πένα Pergoveris – Καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ

- Advertisement -

Η Νέα Πένα για τη Γονιμότητα, Pergoveris® [συνδυασμός ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) και ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) σε μοναδική αναλογία 2:1] είναι διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα. Η νέα πένα Pergoveris® εντάσσεται στη θετική λίστα αποζημίωσης φαρμάκων και καλύπτεται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανακοίνωσε η Merck, η νέα πένα για τη Γονιμότητα, Pergoveris® Pen, με το συνδυασμό FSH και LH, είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά και στους Έλληνες ασθενείς. Η νέα πένα Pergoveris® είναι ένα σκεύασμα ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (θυλακιοτροπίνη άλφα, r hFSH) και ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης (λουτροπίνη άλφα, r hLH) σε μοναδική αναλογία 2:1 και καλύπτει μία ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη, παρέχοντας μια βελτιωμένη, βολική και έτοιμη προς χρήση επιλογή συνδυαστικής θεραπείας για τη γονιμότητα.

Η νέα φαρμακοτεχνική μορφή της πένας Pergoveris® ως ενέσιμο διάλυμα, δημιουργήθηκε εξελίσσοντας τον αρχικό συνδυασμό λυοφιλοποιημένης σκόνης και διαλύτη – το οποίο έπρεπε οι ίδιοι οι ασθενείς να αναμείξουν στα φιαλίδια, πριν την καθημερινή ένεση – σε μια έτοιμη προς χρήση λύση με την προγεμισμένη πένα. Εξαλείφοντας την ανάγκη ανάμειξης, η Pergoveris® Pen προσφέρει μία βελτιωμένη εμπειρία θεραπείας στοχεύοντας στη διέγερση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων σε ενήλικες γυναίκες με σοβαρή ανεπάρκεια LH και FSH.

«Μετά την Ευρωπαϊκή έγκριση της νέας πένας Pergoveris® το Μάιο του 2017, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η πένα για τη γονιμότητα κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα, έχοντας ενταχθεί στη θετική λίστα και με πλήρη ποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ. Η πένα Pergoveris® συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιό μας και αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την εκπλήρωση της δέσμευσής μας για βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων σε ζευγάρια που επιδιώκουν να γίνουν γονείς», δήλωσε ο Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck Ελλάδος.

Η νέα πένα Pergoveris®, σχεδιασμένη βάσει της ανατροφοδότησης από ασθενείς και επαγγελματίες υγείας, παρέχει στους γιατρούς τη δυνατότητα να εξατομικεύσουν τη δοσολογία σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς, επιτρέποντας τη ρύθμιση της δόσης προς τα πάνω κατά 12,5 IU (διεθνείς μονάδες), και προσφέροντας δύο περιεκτικότητες: 300IU και 900IU. Η Pergoveris® Pen αποτελεί την τρίτη προσθήκη στην καινοτόμο σειρά χορήγησης της Merck με την επωνυμία Family of Pens™.

Σχετικά με την πένα Pergoveris®
H πένα Pergoveris® αποτελεί τον πρώτο έτοιμο συνδυασμό ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (r-hFSH ή θυλακιοτροπίνη άλφα 150 IU) και ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης(r-hLH ή λουτροπίνη άλφα 75 IU). Η μοναδικότητά του έγκειται στο συνδυασμό των πλεονεκτημάτων των δύο σταθερών και καθαρών ανασυνδυασμένων προϊόντων, r-hFSH και r-hLH, για τη θεραπεία της υπογονιμότητας σε συγκεκριμένες ενδείξεις. Ο συνδυασμός ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης και ωχρινοτρόπου ορμόνης ενδείκνυται για τη διέγερση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων σε ενήλικες γυναίκες με σοβαρή ανεπάρκεια ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH).

Family of Pens™
Η σειρά Family of Pens™ αποτελείται από προγεμισμένες έτοιμες προς χρήση πένες: για την ανασυνδυασμένη θυλακιοτροπίνη άλφα 300 IU, 450 IU, και 900 IU, και την ανασυνδυασμένη χοριακή γοναδοτροπίνη των 250 mcg και μόλις εγκριθεί θα περιλαμβάνει την πένα συνδυασμού ωοθυλακιοτρόπου και ωχρινοτρόπου ορμόνης 300IU, 450IU και 900IU. Η σειρά Family of Pens™ αναπτύχθηκε με βάση την ανατροφοδότηση από επαγγελματίες υγείας και από τις γυναίκες εκείνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας για να παρέχει μια κοινή πλατφόρμα ενέσεων για τις γοναδοτροπίνες της Merck, προκειμένου να διευκολύνει την εκπαίδευση, την εκμάθηση και τη χρήση των πενών.

Σχετικά με τη Merck
Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης. Περίπου 53.000 άνθρωποι εργάζονται με στόχο να εξελίξουν περαιτέρω τεχνολογίες που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν τη ζωή – από βιοφαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου ή της πολλαπλής σκλήρυνσης και τεχνολογίες αιχμής για την επιστημονική έρευνα και την παραγωγή, μέχρι υγρούς κρυστάλλους για smartphones και τηλεοράσεις LCD. Το 2017, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους € 15,3 δισ. σε 66 χώρες.
Έχοντας ιδρυθεί το 1668, η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος του εισηγμένου στο χρηματιστήριο εταιρικού ομίλου. Η Merck, Darmstadt, Γερμανία, διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono, EMD Millipore και EMDPerformance Materials.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ