ΠολιτικήΥπόθεση Novartis: Η μήνυση Μανιαδάκη και η απάντηση Δεστεμπασίδη

Υπόθεση Novartis: Η μήνυση Μανιαδάκη και η απάντηση Δεστεμπασίδη

- Advertisement -

Μήνυση κατά των Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμο Σαράφη για την υπόθεση Novartis, κατέθεσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης.
Μήνυση προς τους προστατευόμενους μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» υπέβαλε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis Νίκος Μανιαδάκης.

Μήνυση κατά των Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμο Σαράφη για την υπόθεση Novartis, κατέθεσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάλιστα ο Νίκος Μανιαδάκης αποκάλυψε και τα πραγματικά ονόματα των «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμου Σαράφη» είναι Μαρία Μαρανγγέλη – πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή- και Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, στέλεχος της Novartis.

Ο κ. Μανιαδάκης, o οποίος έφερε το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου» ως προστατευόμενος μάρτυρας καταγγέλλει ότι οι δύο επίσης προστατευόμενοι μάρτυρες τέλεσαν σε βάρος του το αδίκημα «της ψευδορκίας (224 παρ. 2-1) της ψευδούς καταμηνύσεως (αρθρ. 229 παρ. 2ΠΚ) και της συκοφαντικής δυσφημήσεως (362 και 363 ΠΚ). Τα οποία τέλεσαν, με σειρά καταθέσεων τους ενώπιων της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από τις 6. 11. 2017 έως τα τέλη του 2018».

Μάλιστα στη μήνυσή του ο κ. Μανιαδάκη κάνει λόγο για ψευδορκία που οδήγησαν στη δίωξή του για δωροδοκία.

«Είτε από αμέλεια είτε από κακό συγχρονισμό της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχαμε λάβει άπαντες γνώση της ταυτότητας ενός εκάστου από εμάς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μανιαδάκης, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς το αμερικανικό δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, κάτι που προσκρούει στο ελληνικό δίκαιο.

Διαβάστε εδώ τη μήνυση

Η απάντηση Φιλίστορα Δεστεμπασίδη

Σε ανακοίνωση του, ο κ. επισημαίνει ότι:

Φιλίστορας Δεστεμπασίδης
Φιλίστορας Δεστεμπασίδης

Ο γνωστός τοις πάσι και μη εξαιρετέος για την ποιότητά του κ. Νίκος Μανιαδάκης, «υπηρέτης» συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, επιχειρεί να με στοχοποιήσει δια μέσω μηνύσεώς του για εμφανείς λόγους.

Υπενθυμίζω ότι ο Νίκος Μανιαδάκης είναι εκείνος που ως προστατευόμενος μάρτυρας των Ελληνικών Αρχών (με την κωδική ονομασία «Ιωάννης Αναστασίου») κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα. Σχετικά με την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis.

Σήμερα ως κατηγορούμενος είναι στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με αυτούς που κατήγγειλε ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, όταν διεκδικούσε -όπως ο ίδιος ομολογεί στο δικόγραφό του- αμοιβή από τις Αμερικανικές Αρχές. Για όσες πληροφορίες έδινε σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis.

Ουδέποτε τον συνάντησα και συνομίλησα μαζί του είτε στη ΓΑΔΑ είτε στους διαδρόμους της Εισαγγελίας Διαφθοράς, όπως δολίως ισχυρίζεται.

Για άλλη μια φορά δηλώνω πως δεν ονομάζομαι ούτε «Μάξιμος Σαράφης», ούτε «Αικατερίνη Κελέση», αλλά Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Ως Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης θα τον αντιμετωπίσω ενώπιον της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας την ποιότητα και το ήθος του ανδρός.

Με εκτίμηση,
Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ