ΠολιτικήΥποψήφιος για το Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού ο Θ. Ρόζενμπεργκ

Υποψήφιος για το Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού ο Θ. Ρόζενμπεργκ

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Την υποψηφιότητα του για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπέβαλε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, σημερινός πρόεδρος του ΕΟΔΥ (πρώην Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – ΚΕΕΛΠΝΟ), αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο παλαιότερος Οργανισμός αρωγής στη χώρα μας με λαμπρή ιστορία και παράδοση στην περίθαλψη τραυματιών, αναπήρων, αστέγων και προσφύγων, με πολλές αποστολές βοήθειας σε γειτονικές χώρες και δράσεις σε όλες τις μεγάλες κρίσεις των τελευταίων εκατό ετών» όπως τονίζει ο κ. Ρόζενμπεργκ μιλώντας στο healthpharma.gr, υπογραμμίζοντας πως «Σε περίπτωση εκλογής μου, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με τη σημερινή μου δραστηριότητα. Είναι μια τιμητική συμπλήρωση της ενεργής δράσης που έχω τα τελευταία 50 χρόνια».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οδηγείται σε εκλογές καθώς στις 31 Μαρτίου πραγματοποιείται γενική συνέλευση, ταυτόχρονα στην Αθήνα και στα περιφερειακά τμήματα του ανά την επικράτεια, με θέμα: Ορισμός Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών ανάδειξης 21 Τακτικών Μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ και 7 Αναπληρωματικών Μελών, 5μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και 3μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ανάρτηση στα social

«Με αίσθημα ευθύνης», όπως γράφει ο ίδιος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, «υποβάλλω την υποψηφιότητά μου για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

«Μόνο με μία πρωτοβουλία που θα στηρίζεται στην δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, στη δύναμη των μελών και εθελοντών, θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένας Νέος Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βασισμένος στις αληθινές αρχές του πνεύματος του ιδρυτή του, που θα συσπειρώσει όλα τα μέλη και τους εθελοντές του και που θα ανταποκριθεί όπως αρμόζει στις παραδόσεις του στις απαιτήσεις των καιρών», τονίζει ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ και προσθέτει: «Υποβάλλοντας την υποψηφιότητά μου επιθυμώ να συμβάλω με την πολυετή εμπειρία μου στην πρωτοβουλία ουσιαστικής ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του μεγάλου αλλά τόσο αδικημένου αυτού οργανισμού».

Όπως επισημαίνει, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο παλαιότερος και εγκυρότερος οργανισμός αρωγής στη χώρα μας με λαμπρή ιστορία και παραδόσεις στην περίθαλψη τραυματιών, αναπήρων, αστέγων και προσφύγων, με πολλές αποστολές βοήθειας σε ομοεθνείς μας σε γειτονικές χώρες και δράσεις σε όλες τις μεγάλες κρίσεις των τελευταίων εκατό ετών στη χώρα μας.

Εθνικό έργο αρωγής

Οι χιλιάδες εθελοντές, τα χιλιάδες μέλη του, προσθέτει, έχουν να επιδείξουν ένα ανεπανάληπτο εθνικό έργο αρωγής και προστασίας με βάση τις πανανθρώπινες αρχές του Ιδρυτή του, Ερρίκου Ντυνάν. Ιδιαίτερα στην πρόσφατη περίοδο της προσφυγικής κρίσης με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, όπως λέει, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την συνεισφορά των μελών και εθελοντών του ΕΕΣ που, σε συνεργασία με τα εθνικά τμήματα άλλων χωρών, δημιούργησαν ένα θαυμαστό δίκτυο προστασίας και περίθαλψης των κατατρεγμένων που αναζήτησαν καταφύγιο στη χώρα μας.

Είχε άλλωστε από πολλά χρόνια την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους εθελοντές του ΕΕΣ και να συνεργαστεί μαζί τους από τη θέση του σαν πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου «στην περίθαλψη των αστέγων του σεισμού στην Αττική, στον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στις δραματικές στιγμές υποδοχής χιλιάδων μεταναστών από τα Βαλκάνια και τον Πόντο, στους σεισμούς του Ιράν, της Αϊτής..», σημειώνει.

Αναβάθμιση ρόλου του Ερυθρού Σταυρού

Ακόμα πιο πρόσφατα, είχε την ευκαιρία να υποδεχτεί διακεκριμένους συνεργάτες του ΕΕΣ στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και να μοιραστεί μαζί τους την ανάγκη για εκπαιδευμένα στελέχη στην ιατρική καταστροφών στην ιατρική ελαχίστων πόρων, και στα προγράμματα ιατρικής ευπαθών ομάδων.

«Μέσα από τις συνεργασίες αυτές διαπίστωσα την ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ώστε να μπορέσει να πάρει ξανά τη θέση που του αρμόζει σαν εκφραστής ενός αληθινού μαζικού ερυθροσταυρικού πνεύματος στη χώρα μας αλλά και σαν αξιοσέβαστου μέλους στην μεγάλη οικογένεια της Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου ο πόλεμος και η προσφυγιά κηλιδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Και δηλώνει πεπεισμένος ότι την ανησυχία του αυτή συμμερίζονται πολλοί διακεκριμένοι συνάδελφοι και συνοδοιπόροι με πρώτο τον πρόεδρο Ανδρέα Μαμαντόπουλο. «Και αυτοί αποφάσισαν να στηρίξουν την προσπάθεια για μία εκ βάθρων αναδιάρθρωση και ριζική εξυγίανση του ΕΕΣ. Με αλλαγή προσώπων και δομών καθώς και με απαλλαγή από τα νομικά και οικονομικά βαρίδια προηγούμενης κακοδιαχείρισης». Από αυτή τη θέση ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής του ΕΚΠΑ δηλώνει πρόθυμος για συνεργασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ