ΠολιτικήΤσίμαρης για απογευματινά χειρουργεία: Ταφόπλακα στο ΕΣΥ

Τσίμαρης για απογευματινά χειρουργεία: Ταφόπλακα στο ΕΣΥ

- Advertisement -

Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για την θέσπιση λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), όπως τονίζει ο Ιωάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων και υπευθύνος Κ.Τ.Ε. Υγείας και του τομέα υγείας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τα απογευματινά χειρουργεία.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για την θέσπιση λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), όπως τονίζει ο Ιωάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων και υπευθύνος Κ.Τ.Ε. Υγείας και του τομέα υγείας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τα απογευματινά χειρουργεία
Ιωάννης Τσίμαρης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Ιωάννης Τσίμαρης: 

Ενώ κυβέρνηση και υπουργός αναγνωρίζουν ότι στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας είμαστε πρωταθλητές στην Ε.Ε., ορίζουν ότι οι πολίτες θα καταβάλουν από την τσέπη τους 300 εως 2.000 ευρώ για απογευματινό χειρουργείο.

Συγχρόνως αναγνωρίζουν ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών  δεν λειτουργούν σήμερα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αποτελεί μέγιστη παραπληροφόρηση η σύνδεση της μεταρρύθμισης του 2001 με τα απογευματινά χειρουργεία και το κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς.

Με ποιους γιατρούς θα εφαρμοστεί το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων, όταν σήμερα δεν επαρκούν οι ίδιοι γιατροί να διεκπεραιώσουν τα υφιστάμενα χειρουργεία;

Προ ημερών ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει για τη θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων, ότι δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από πολλά νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι το επόμενο βήμα θα είναι να παραχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ιδιώτες γιατροί τις δομές του δημόσιου νοσοκομείου.

Πλανάται πλάνην οικτράν, άν θεωρεί ότι με τέτοιες αλχημείες το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα συναινέσει στην αλλοίωση του ΕΣΥ ως δημόσιου αγαθού. Το κοινωνικό κράτος είναι η ταυτότητά μας και δεν την παζαρεύουμε.

Θα είμαστε απέναντι υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ