ΠολιτικήΤσιάρας: Αυστηρές ποινές για διακινητές Fake News στη δημόσια Υγεία

Τσιάρας: Αυστηρές ποινές για διακινητές Fake News στη δημόσια Υγεία

- Advertisement -

Αυστηροποίηση του Ποινικού πλαισίου για όσους διακινούν Fake News και υπονομεύουν την δημόσια Υγεία επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά την παρουσίαση του νέου Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αυστηροποίηση του Ποινικού πλαισίου για όσους διακινούν Fake News και υπονομεύουν την δημόσια Υγεία επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά την παρουσίαση του νέου Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Αν θέλετε να χάνονται συνάνθρωποι μας χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ούτε επέμβασης ούτε τιμωρίας αυτών που ευθύνονται για την απώλεια της ζωής τους πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε σε αυτό. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτό. Δεν γίνεται να χάνονται άδικα άνθρωποι γιατί κάποιοι είτε στο διαδίκτυο είτε στα μέσα διαδίδουν όσα διαδίδουν ότι προκαλεί ο εμβολιασμός ή ότι η διασωλήνωση είναι ψεύτικη» ανέφερε ο κ. Τσιάρας σχετικά με τα fake news.

«Μήπως δεν τα έχετε υπόψιν σας αυτά τα περιστατικά; Δεν ξέρετε ότι έχουν συμβεί; Το θέμα είναι ότι εδώ πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα σε μια κατεύθυνση που θα προστατεύουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η ψεύτικη πληροφόρηση που οδηγεί σε τραγικό αποτέλεσμα είναι παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος» υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας, προσθέτοντας παράλληλα πως οι δημοσιογράφοι δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται από τη διάταξη καθώς επί της ουσίας δεν τους αφορά.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα διάταξη αναφέρει: «Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει. ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν. ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική. οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση. τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω. του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι. μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή. εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων».

Σχέδιο νόμου για τις γυναικοκτονίες

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσιάρας τοποθετήθηκε για το θέμα των γυναικοκτονιών εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την έκταση που λαμβάνει.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία. θα επεξεργαστεί σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ