ΠολιτικήΤροπολογία Χρυσοχοΐδη: Τι αλλάζει με τους διορισμούς γιατρών

Τροπολογία Χρυσοχοΐδη: Τι αλλάζει με τους διορισμούς γιατρών

- Advertisement -

Τροπολογία κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην οποία προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας στα συμβούλια κρίσεων των γιατρών στο ΕΣΥ με κυρίαρχο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τροπολογία κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην οποία προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας στα συμβούλια κρίσεων των γιατρών στο ΕΣΥ με κυρίαρχο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, αλλάζει το σύστημα των προσλήψεων των γιατρών στα νοσοκομεία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά στο ΕΣΥ. Η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αργά το βράδυ της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου στη Βουλή, προβλέπει ψηφιοποίηση του συστήματος αλλά και συγκεκριμένα χρονικά όρια για την εξέταση των αιτήσεων αλλά και των ενστάσεων που υποβάλλονται.

Τι προβλέπει

Ειδικότερα, η τροπολογία την οποία κατέθεσε ο υπουργός Υγείας προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας στα συμβούλια κρίσεων των γιατρών στα νοσοκομεία με κυρίαρχο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών. Να σημειωθεί ότι τα συμβούλια κρίσεων ελέγχουν όλα τα δικαιολογητικά των γιατρών, πραγματοποιούν τις συνεντεύξεις ενώ εξετάζουν και τις ενστάσεις. Μία διαδικασία που περνά μέσα από τις Υγειονομικές Περιφέρειες και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έναν χρόνο. Με την τροπολογία Χρυσοχοΐδη στόχος είναι να περικοπεί ο χρόνος της όλης διαδικασίας και οι γιατροί να διορίζονται μέσα σε 3 μήνες στο ΕΣΥ.

Ψηφιακή πλατφόρμα και χρονικά όρια

Επίσης, η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι οι αιτήσεις θα γίνονται μέσα από μία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος κατάθεσης και εξέτασης των αιτημάτων. Παράλληλα θέτει και συγκεκριμένα χρονικά όρια τόσο για την εξέταση των δικαιολογητικών όσο και για τον έλεγχο των ενστάσεων.

Συμβούλια κρίσεων

Τα συμβούλια κρίσεων θα λειτουργούν εντός της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καθώς σήμερα καταγράφεται το φαινόμενο Υγειονομικές Περιφέρειες διαφορετικών περιοχών της χώρας να εμπλέκονται σε κρίσεις γιατρών που ανήκουν σε τελείως διαφορετικούς νομούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ