ΠολιτικήΤουλουπάκη: Ποινική δίωξη σε Λοβέρδο για Novartis - Λοβέρδος: Κατάχρηση εξουσίας

Τουλουπάκη: Ποινική δίωξη σε Λοβέρδο για Novartis – Λοβέρδος: Κατάχρηση εξουσίας

- Advertisement -

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis ασκεί η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis και μάλιστα χωρίς νέα στοιχεία ασκεί η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Εισαγγελία Διαφθοράς διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να παρασχεθεί άδεια για άσκηση δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis.

Παρότι κατά πληροφορίες δεν έχουν βρεθεί νέα στοιχεία ή χρήματα σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού, που να τεκμηριώνουν την κίνηση αυτή, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αποστέλλει στη Βουλή πολυσέλιδο πόρισμα για τον πρώην υπουργό όπου αναλύονται τα δεδομένα της υπόθεσης και τα στοιχεία για τα οποία ζητείται η δίωξη.

Λοβέρδος: «Κατάχρηση εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους»

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, προέβη σε σκληρή δήλωση. Κάνει λόγο για «κατάχρηση εξουσίας».
«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας «Novartis».

Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους. Όπου και όπως αρμόζει.

Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.

Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Χωρίς προνόμια και προσχήματα» καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.

Αρχειοθετήσεις

Οι απανωτές αρχειοθετήσεις στην υπόθεση επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία στοιχείων
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι αρχειοθετείται και η υπόθεση για τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι απανωτές αρχειοθετήσεις στην υπόθεση, που είχε χαρακτηριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ως σκάνδαλο πρώτης γραμμής, επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία στοιχείων σε βάρος των πολιτικών. Είχαν εξ αρχής καταγγείλει ότι επρόκειτο περί σκευωρίας και περί ενοχοποίησης τους. Στόχος ανέφεραν πως ήταν η πολιτική τους εξόντωση.

Η αρχειοθέτηση για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, είναι η έβδομη κατά σειρά καθώς έχουν προηγηθεί οι αρχειοθετήσεις για τους Αντώνη Σαμαρά, Παν. Πικραμένο, Ευ. Βενιζέλο, Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Αλ. Λυκουρέντζο ενώ ανοικτή παραμένει ακόμα η διαδικασία για τους Αδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο έχουν ζητηθεί εξηγήσεις και πλέον η Βουλή καλείται να παράσχει άδεια για άσκηση διώξεως.

Ήδη για την αναζήτηση ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στην ενοχοποίηση τους έχουν στραφεί δικαστικά τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ενώ ο Δημ. Αβραμόπουλος έχει καταθέσει αιτήματα για την άρση της προστασίας των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων. Στρεφόμενος κατά εκείνων που οργάνωσαν την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση, χωρίς στοιχεία.

Παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα

Ήδη αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο κ. Ευ. Ζαχαρής ερευνά τα καταγγελλόμενα περί σκευωρίας. Για παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα στην υπόθεση έχουν υπάρξει καταγγελίες τόσο από τον πρώην εποπτεύοντα τις έρευνες αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Αγγελή, όσο και από την προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη, Ελένη Ράικο. Είχε μιλήσει το πρώτον για την εμπλοκή στην υπόθεση κυβερνητικού στελέχους με το προσωνύμιο “Ρασπούτιν”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ