ΠολιτικήΤιμητικά βραβεία και αντιδράσεις στον Ευαγγελισμό για το ΕΣΥ

Τιμητικά βραβεία και αντιδράσεις στον Ευαγγελισμό για το ΕΣΥ

- Advertisement -

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό την ώρα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για τα τιμητικά βραβεία του ΕΣΥ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό την ώρα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για τα τιμητικά βραβεία του ΕΣΥ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” καθώς και συνάδελφοί τους από άλλα νοσοκομεία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στην είσοδο του νοσοκομείου.

«Είναι σημαντικό ν’ αντιληφθεί η πολιτεία πως τα βραβεία και τα χειροκροτήματα, δεν συνιστούν έμπρακτη αναγνώριση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ Γεώργιος Αβραμίδης.

«Επιπλέον, οφείλει να υλοποιήσει την αναγνώριση που «χρωστά» χρόνια τώρα στους νοσηλευτές και να το κάνει έμπρακτα με άμεσες δεσμεύσεις, που να αφορούν τόσο σε ανάλογες οικονομικές αυξήσεις, όσο και σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για το εργασιακό καθεστώς των νοσηλευτών, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος και του δύσκολου έργου που κατά γενική ομολογία επιτελούν».

Γιατροί και νοσηλευτές

Όπως επισημαίνει, οι νοσηλευτές σήκωσαν τεράστιο βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξακολουθούν να το σηκώνουν. Ωστόσο η αναγνώρισή τους τελείωσε με το πέρας της πανδημίας, χωρίς κανένα περαιτέρω έμπρακτο μέτρο ενίσχυσης.

Η συνεισφορά των ιατρών αναγνωρίστηκε εμπράκτως με αύξηση της τάξεως του 10% στο μισθολόγιό τους. Για τους νοσηλευτές δεν υπήρξε κάτι ανάλογο, παρότι επωμίστηκαν το ίδιο βάρος αναλογικά με τους γιατρούς.

Όσον αφορά την εξαγγελθείσα αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, «αυτή η επιπλέον αύξηση του επιδόματος δε μπορεί να αντισταθμίσει τη μη ικανοποίηση ως τώρα των αιτημάτων των νοσηλευτών», τονίζει. Και αυτό διότι «χωρίς σημαντικά κίνητρα για το νοσηλευτικό επάγγελμα, οι νοσηλευτές οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο».

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό αναφέρουν ότι η όλη εκδήλωση «αποτελεί πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων του Ευαγγελισμού, αλλά και τους χιλιάδες ασθενείς μας».

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό (ΣΕΝΕ) είναι πρόκληση να οργανώνονται τέτοιες φιέστες σε ένα νοσοκομείο:

  • Με εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας σε όλες τις ειδικότητες
  • Με το 55% των εργαζομένων να δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Με πάνω από 30.000 ρεπό και ημέρες αδείας να οφείλονται στο προσωπικό
  • Με την επικείμενη απόλυση σχεδόν 300 καθαριστών και την επέκταση των εργολάβων προ των πυλών
  • Με 32 κλειστές κλίνες ΜΕΘ για πάνω από 7 μήνες
  • Με την αναμονή για εξέταση στα ΤΕΠ να ξεπερνάει κατ’ ελάχιστο τις 5 ώρες
  • Με το ραντεβού για χειρουργικές επεμβάσεις να είναι δυσθεώρητο
  • Με την ανανέωση της άδειας για εμβολισμούς σε ασθενείς με αιμορραγικά αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια να βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα

«Οι τιμητικές βραβεύσεις αποτελούν άκρατη κοροϊδία και θυμίζουν τα χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας που γρήγορα μετατράπηκαν σε χαστούκια για τους υγειονομικούς», υπογραμμίζει ο ΣΕΝΕ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ