ΠολιτικήΘεοχάρης: Θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση της ΠΦΥ

Θεοχάρης: Θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση της ΠΦΥ

- Advertisement -

Μετά από αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έγινε συνάντηση σήμερα Πέμπτη με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη, με πρόθεση να συζητηθεί η οικονομική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κατάργηση του clawback και του τεχνητού χρέους των παλαιών ετών του claw back, όπως έγινε και με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Μετά από αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έγινε συνάντηση σήμερα Πέμπτη με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη, με πρόθεση να συζητηθεί η οικονομική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κατάργηση του clawback

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φ. Πατσουράκος, ο πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου, ο πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Ι. Καραμηνάς, η πρόεδρος ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ κα Μ. Μαστοράκου, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΙΔΙ κ. Δ .Φασίτσας.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης ενημερώθηκε και έδειξε να κατανοεί τη σπουδαιότητα των παραπάνω θεμάτων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν στον υψυπουργό ότι η συνεχής απαξίωση και η οικονομική αιμορραγία έχει οδηγήσει πολλούς ικανούς ιατρούς στη μετανάστευση στο εξωτερικό με αποτέλεσμα ο κλάδος να παρουσιάζει ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες στην Ελλάδα. “Κατανόησε τη δυσχερή θέση που βρισκόμαστε και δήλωσε ότι θα προγραμματιστεί σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά περαιτέρω χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

To Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει συγκροτηθεί από τα εξής σωματεία:
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  • Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  • Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ