ΠολιτικήΘεμιστοκλέους: Ψηφιοποίηση σε ραντεβού και λίστες χειρουργείων

Θεμιστοκλέους: Ψηφιοποίηση σε ραντεβού και λίστες χειρουργείων

- Advertisement -

Το μοντέλο που ακολουθήθηκε στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, θα ακολουθήσει το Υπουργείο Υγείας και στο ζήτημα των λιστών χειρουργείων, δηλαδή θα γίνει με πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το μοντέλο που ακολουθήθηκε στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, θα ακολουθήσει το Υπουργείο Υγείας και στο ζήτημα των λιστών χειρουργείων, δηλαδή θα γίνει με πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μία λίστα η οποία δεν έχει εκκαθαριστεί ποτέ στα νοσοκομεία. Υπάρχουν περιστατικά στις λίστες των νοσοκομείων τα οποία είναι 4 – 5 χρόνια και μας δίνουν μία ψευδή εικόνα.

Για να μπορέσεις να κάνεις μια ξεκαθάριση, χρειάζεται αυτό που λέμε μεθοδικότητα και επιμονή. Για να μπορέσεις να κάνεις μία εκκαθάριση μιας λίστας πρέπει να την έχεις ψηφιοποιήσει πρώτα και να έχει ένα κεντρικό σύστημα το οποίο να μπορεί να παρακολουθεί και να βλέπει”. Τους επόμενους μήνες περίπου θα έχουμε την πλήρη εικόνα έτσι ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε και να μειωθεί η λίστα αναμονής, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η διάταξη για την ενιαία λίστα χειρουργείων ψηφίστηκε στη Βουλή και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, “Εμείς έχουμε ένα σχέδιο πολύ συγκεκριμένο, με βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν το άμεσο διάστημα…”. Σημείωσε ότι η COVID-19 και στη δική μας χώρα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες αύξησε κατά 25% περίπου τη λίστα των χειρουργείων. Έχουμε αναμονή γι’ αυτό που ονομάζονται “ψυχρές επεμβάσεις”, πρόσθεσε.

Λειτουργία Νοσοκομείων

Τα νοσοκομεία μας είναι με πεπαλαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, είπε ο κ. Θεμιστοικλέους. Το νεότερο νοσοκομείο, πρόσθεσε, που είναι στην Αττική έχει χτιστεί πριν από 20 χρόνια.

Αναφέρθηκε στα έργα ανακαίνισης που έχουν δρομολογηθεί άνω του 1 δις , αλλά και στην καθημερινότητα εντός των νοσοκομείων, τα οποία μπορούν με παρεμβάσεις και αυτό είναι ευθύνη των διοικήσεων να λυθούν, είπε.

“Το ΕΣΥ είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος οργανισμός και πολλές φορές κάποιος επικεντρώνεται στα προβλήματα χωρίς να βλέπει την μεγάλη εικόνα. Έχω ξαναπεί ότι το ΕΣΥ συνδιαλλάσσεται με 100.000 κόσμο την ημέρα. 100.000 και το ξαναλέω. 70.000 άτομα επισκέπτονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, 3.500 χειρουργούνται σε καθημερινή βάση, 6.500 νοσηλεύονται σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι για μένα ίσως ο πιο παραγωγικός τομέας του ελληνικού κράτους”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ