ΠολιτικήΘεμιστοκλέους: Η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλο βάρος στη δημόσια Υγεία

Θεμιστοκλέους: Η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλο βάρος στη δημόσια Υγεία

- Advertisement -

Η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλο βάρος» στη δημόσια Υγεία, ανέφερε από τα Χανιά, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλο βάρος» στη δημόσια Υγεία, ανέφερε από τα Χανιά, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε σύσκεψη στο νοσοκομείο Χανίων όπου συμμετείχε, με τους υγειονομικούς, τόνισε ότι, «Δεν πρέπει να αμαυρώνουμε την εικόνα που υπάρχει στη δημόσια υγεία στην οποία η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλο βάρος» είπε ο υφυπουργός ενημερώνοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια «στο νοσοκομείο Χανίων έχουμε 36 περισσότερους γιατρούς και άρα δεν μπορούμε να μιλάμε ότι δεν υπάρχει ενίσχυση ή ότι όλες οι θέσεις προκήρυξης βγαίνουν άγονες».

«Έχουμε επίσης 23 περισσότερες νοσηλεύτριες και 17 άτομα διοικητικό προσωπικό, μαζί με μία πολύ μεγάλη αύξηση στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα 40% τα τελευταία 4 χρόνια και μία πολύ καλή αναβάθμιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας» προσέθεσε.

Οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, συμφώνησε πως υπάρχουν προβλήματα, είναι σημαντικά, επισημαίνοντας ωστόσο πως «…προσπαθούμε για την επίλυσή τους, τα καταφέρνουμε, δεν πρέπει να αμαυρώνουμε τη συνολικότερη εικόνα». «Η γενικότερη εικόνα αφορά μία πολύ σημαντική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ναι υπάρχουν προβλήματα σε συγκεκριμένες ειδικότητες, κάποια από αυτά είναι και πανελλαδικό πρόβλημα, δεν αφορούν μόνο τα Χανιά ή την Κρήτη και πολλά από αυτά είναι και πανευρωπαϊκό πρόβλημα όπως για παράδειγμα η έλλειψη αναισθησιολόγων» σημείωσε.

Μίλησε επίσης, για την κατεύθυνση Υπουργείου και κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε ως σταθερή, ενώ επικοινώνησε εκ νέου μεταρρυθμίσεις όπως «τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ σε λίγο διάστημα θα υπάρξει επίσης η υλοποίηση του νόμου για την απελευθέρωση του ιδιωτικού έργου των γιατρών, ώστε να μειωθεί και η δυνατότητα κάποια θέση προκήρυξης να είναι άγονη» και προσέθεσε: «Στην τελευταία προκήρυξη που έγινε των γιατρών διαπιστώσαμε πως είναι από τις πρώτες φορές μετά τα χρόνια των μνημονίων που έχουμε, μια τόσο σημαντική ζήτηση στις θέσεις. Ναι μεν κάποιες βγαίνουν άγονες, αλλά βλέπουμε ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον των γιατρών, άρα το ποτήρι μπορεί κάποιος να το δει μισογεμάτο και κάποιος μισοάδειο».

Τέλος, σχετικά με θέματα που αφορούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες, είπε πως θα υπάρξουν κίνητρα κυρίως οικονομικά, που θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και μαζί με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ