ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΤέλος στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων; Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας

Τέλος στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων; Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας

- Advertisement -

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας τις πληροφορίες για τέλος εποχής στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων -τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε. Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι από 33 συνολικά μέλη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα αποτελείται πλέον από 7 με 10 επιστήμονες που θα αποφασίζουν για σημαντικά θέματα που θα αφορούν την πανδημία και θα κάνει συστάσεις σε κυβέρνηση και υπουργούς.

Τέλος εποχής για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων -τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε- καθώς πλέον από 33 συνολικά μέλη θα αποτελείται πλέον από 7 με 10 επιστήμονες

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτακτως το απόγευμα, αποφασίστηκε η πολυπληθης επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να αντικατασταθεί με μια σαφώς μικρότερη.

Οι 7 επιστήμονες θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, και θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σε ο,τι αφορά το σκεπτικό πίσω από την προωθούμενη αλλαγή, σημειώνονταν πως η Επιτροπή το τελευταίο διάστημα δεν θα προχωρούσε σε εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Ανέλυε τα επιδημιολογικά δεδομένα, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, για την οποία η απόφαση για μίνι lockdown υπήρξε καθαρά πολιτική.

Συγκρότηση νέας Επιτροπής

Πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται συγκρότηση μίας μόνιμης επταμελούς ή εννεαμελούς Εθνικής Επιτροπής Δημοσίας Υγείας, αποτελούμενη από καθηγητές των Ιατρικών Σχολών της χώρας μας.

Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και όπως φαίνεται είναι μια εξέλιξη που συνοδεύεται και με τη φημολογούμενη παραίτηση-αποχώρηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ. Ο κ. Αρκουμανέας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη έτοιμη την παραίτησή του, παρότι ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει ότι «δεν έχω λάβει επιστολή παραίτησης».

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη βολιδοσκοπήσει για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Απόφαση βόμβα – Τέλος η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων – Τι σηματοδοτούν οι αλλαγές

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ