ΠολιτικήΤα 24 μέλη στην Επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Τα 24 μέλη στην Επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

- Advertisement -

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η νέα Επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/ θεραπευτικών πρωτοκόλλων αλλά και την δημιουργία Μητρώων ασθενών.

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η νέα Επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων αλλά και την δημιουργία Μητρώων ασθενών.
24 μέλη συνθέτουν την Επιτροπή για την παρακολούθηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τα μέλη που συνθέτουν την Επιτροπή για την παρακολούθηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης είναι:

1. Κωτσιόπουλος Ιωάννης του Αναστασίου, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος, χωρίς αναπληρωτή.

2. Πρεζεράκος Παναγιώτης του Ηλία, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Αντιπρόεδρος, χωρίς αναπληρωτή.

3. Φιλίππου Δημήτριος του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρωτή τον Πάλλη Ελευθέριο του Γεωργίου, Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Φ.

4. Πανταζής Δημήτριος του Γεωργίου, Φαρμακοποιός – Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.) με αναπληρώτρια την Βαλσαμή Ειρήνη του Γεωργίου, Βιολόγο, Ειδικό Σύμβουλο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.).

5. Μπακοπούλου Φλώρα του Χρήστου. Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, χωρίς αναπληρωτή.

6. Θηραίος Ελευθέριος του Αθανασίου. Γενικός Ιατρός Διευθυντής Ε.Σ.Υ. – Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.), με αναπληρωτή τον Καρανίκα Χαράλαμπο του Βασιλείου, Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Υγείας της Ι.Ε.Α.

7. Ντουνιάς Γεώργιος του Χρήστου. Διευθυντής του Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), με αναπληρωτή τον Υφαντή Γεώργιο του Περικλή, Καρδιολόγο – Διευθυντή του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» – Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.).

8. Λίτσα Παναγιώτα του Σπυρίδωνος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με αναπληρώτρια την Κανή Χαρίκλεια του Νικολάου Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμακευτικού Σχεδιασμού και Διάθεσης Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

9. Φωτιάδου Ελπίδα του Φιλίππου, Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), με αναπληρώτρια την Πάνου Αντιόπη του Σπυρίδωνος, Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

10. Παππάς Αναστάσιος του Αθανασίου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την Σιακοτού Δήμητρα του Δημοσθένη, Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας.

11. Αγγελόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Υφυπουργού Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

12. Νικολακάκος Παναγιώτης του Αγαθοκλή, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Υπουργού Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

13. Καπετανέας Νικόλαος του Γεωργίου, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

14. Μήτρου Παναγιώτα του Ιωάννη, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

15. Νικολοπούλου Βασιλική του Κωνσταντίνου. Υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού Νομικών Προσώπων, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

16. Πενταφράγκας Βασίλειος του Γεωργίου. Εντεταλμένος Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), με αναπληρωτή τον Βασιλόπουλο Γεώργιο του Μιχαήλ, Εντεταλμένο Σύμβουλο της Π.Ε.Φ.

17. Παπαδημητρίου Ολύμπιος του Θεοχάρη. Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον Φιλιώτη Σπύρο Διονύσιο του Διονυσίου, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.).

18. Απόστολος Βαλτάς. Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

19. Μακριδάκη Δέσποινα του Δημητρίου. Φαρμακοποιός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) με αναπληρώτρια την Γκώγκου Στέλλα του Γεωργίου, Φαρμακοποιό, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι).

20. Πατσουράκος Φώτιος του Νικολάου. Καρδιολόγος, Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή τον Κορωνιώτη Γεώργιο του Κωνσταντίνου, Καρδιολόγο, Εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

21. Παπαταξιάρχης Ευθύμιος (Μάκης) του Παναγιώτη. Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας) με αναπληρωτή τον Αποστολίδη Πασχάλη (Άκη) του Θωμά, μέλος ΔΣ του Pharma Innovation Forum (Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας).

22. Πλαγιανάκος Βασίλειος του Παναγιώτη. Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

23. Θεανώ Καρποδίνη του Εμμανουήλ. Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

24. Γιαννακόπουλος Δημήτριος του Παύλου. Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) με αναπληρωτή τον Αυγερινό Αντώνιο του Νικολάου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.).

Γραμματέας στην Επιτροπή για την παρακολούθηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης ορίζεται η κ. Βάρσου Ελένη του Βασιλείου. Αναπληρώτρια η κ. Καραλόγλου Παρασκευή Χριστιάνα του Θωμά. Αμφότερες υπηρετούν στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ