ΠολιτικήΤα 11 πρόσωπα που εκλέχθηκαν για το νέο ΔΣ του ΣΦΕΕ -...

Τα 11 πρόσωπα που εκλέχθηκαν για το νέο ΔΣ του ΣΦΕΕ – Λίστα

- Advertisement -

«Λευκός καπνός» βγήκε μετά τη διαδικασία ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με 5 πρόσωπα της «παλαιάς φρουράς» να επανεκλέγονται και 6 «νέους» να συνθέτους την 11αδα του νέου ΔΣ.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

«Λευκός καπνός» βγήκε μετά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με 5 πρόσωπα της «παλαιάς φρουράς» να επανεκλέγονται και 6 «νέους» να συνθέτους την 11αδα του νέου ΔΣ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Από τις συνολικά 17 συμμετοχές στις κάλπες της Παρασκευής, 19 Απριλίου 2024, 6 μένουν εκτός «αγώνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΕ, με τη «χρυσή» τριάδα σε σταυρούς να καταλαμβάνει ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας και η Έλενα Χουλιάρα.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) πρώτος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας, (VIANEX, VIAN) με 45 από τις 58 ψήφους και ακολούθησε ο νυν Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου (Novo Nordisk) με 40 ψήφους. Στην 3η θέση η Έλενα Χουλιάρα από την AstraZeneca με 34 ψήφους.

Την 4η θέση μοιράστηκαν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης (Boehringer Ingelheim) και ο Σπύρος Φιλιώτης (Pharmaserve – Lilly) με 31 ψήφους. Ακολούθησε στην 6η θέση η Agata Jakoncic (MSD Greece) που ήταν η προηγούμενη Πρόεδρος στο PIF, με 30 ψήφους. Στους 29 ψήφους ισοψήφησαν ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης (Novartis) και ο Χρήστος Σωτηρίου (Win Medica).

Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας (Lavipharm) ήταν στην επόμενη θέση με 28 και ο Κυριάκος Μπερμπεριάν (Genesis Pharma) με 27 ψήφους, για να κλείσει το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνέλθει σε σώμα για να εκλέξει Πρόεδρο τις επόμενες μέρες.

Οι εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) δεν είναι μόνο μια διαδικασία επιλογής νέων προσώπων, αλλά ένα κρίσιμο βήμα για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο ελληνικός φαρμακευτικός τομέας.

Όπως έδειξε η κάλπη, οι εκλεγέντες για το ΔΣ του ΣΦΕΕ, σε αλφαβητική σειρά στα Ελληνικά έχουν ως εξής:

1. Αναγνωστάκης Δημήτρης/ Anagnostakis Dimitris από την Boehringer Ingelheim Hellas

2. Γιαννουλέας Παναγιώτης/ Giannouleas Panagiotis από Lavipharm Group

3. Zanetti Cornelia από την Takeda Pharmaceuticals

4. Jakoncic Agata από την MSD Greece

5. Μπερμπεριάν Κυριάκος/ Berberian Kyriakos από την Genesis Pharma

6. Παναγούλιας Κωνσταντίνος/ Panagoulias Konstantinos από την Vian

7. Παπαγιάννης Κωνσταντίνος/ Papagiannis Konstantinos από την Novartis Hellas

8. Παπαδημητρίου Ολύμπιος/ Papadimitriou Olympios από την Novo Nordisk Hellas (νυν πρόεδρος του ΣΦΕΕ)

9. Σωτηρίου Χρήστος/ Sotiriou Christos από την Win Medica

10. Φιλιώτης Σπύρος/ Filiotis Spyros από την Pharmaserve – Lilly and Pharmaserve Hellas

11. Χουλιάρα Έλενα/ Chouliara Elena από την AstraZeneca Greece

Να σημειωθεί πως από το προηγούμενο ΔΣ του ΣΦΕΕ, δεν εξελέγησαν οι: Ζαχαρίας Ραγκούσης (Pfizer) Νίκος Ραγκούσης (LEO Pharmaceutical), Μάριος Κάτσικας (Faran), και επίσης δεν εξελέγησαν «πρωτοεμφανιζόμενοι», Antonino Biroccio (GlaxoSmithKline), Γεώργιος Παναγάκης (Viatris) και Γρηγόριος Πολίτης (Menarini)

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ