ΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ κατά Γιαννάκου: «Είναι η φωνή του Άδωνι» - Η απάντηση

ΣΥΡΙΖΑ κατά Γιαννάκου: «Είναι η φωνή του Άδωνι» – Η απάντηση

- Advertisement -

Σκληρή απάντηση στον Μιχάλη Γιαννάκο δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Σκληρή απάντηση στον Μιχάλη Γιαννάκο δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ έδιωξε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία και στόχος του βεβαίως ήταν η σύμβαση αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, παρόλο που ο ο Μιχάλης Γιαννάκος ήταν έξω από το υπουργείο, πιστός στο καθήκον του κτίζοντας τις πόρτες και φτιάχνοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Επιπλέον, ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδοκίμασε τον Άδωνη Γεωργιάδη κατά τη συγκέντρωση των συμβασιούχων που θέλει να απολύσει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας την 1η Φεβρουαρίου, συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τον αγώνα των 6.000 εργαζόμενων συμβασιούχων, που ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να διώξει, ώστε να αναλάβουν τα εργολαβικά συνεργεία…

«Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ακόμα μια φορά έδειξε ποιος είναι ο ρόλος του και, αφού δεν κατάφερε να επιβάλει την φωνή του υπουργού στους αγανακτισμένους απολυμένους, έπρεπε να βρει και να κατασκευάσει έναν ένοχο για τους προπηλακισμούς στον υπουργό» λένε από το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνουν:«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους συνδικαλιστές του δεν υπάρχει καταγραφή για τέτοιου είδους συμπεριφορές και ούτε θα υπάρξει γιατί δεν είναι στην κουλτούρα του».

Η απάντηση

Στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για “χυδαία επίθεση”. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος:

“Πρώτη φορά βλέπουμε κόμμα να εμπλέκεται σε συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις. Και μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κυβέρνησε τη χώρα εφαρμόζοντας μνημόνια τα οποία θα έσκιζε με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας υπενθυμίζω. Στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ για την μη επιστροφή των εργολάβων και τη διασφάλιση της δουλειάς των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) πρώτος ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής κ. Παναγιωτόπουλος.

Εξεπλάγη και ο ίδιος ο βουλευτής και το έδειξε που μίλησε πρώτος. Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση τακτοποίησε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα σε διοικητικά καθήκοντα. Θυμηθείτε τα κόκκινα γάντια.

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου και των άλλων νοσοκομείων με τα κίτρινα γάντια έπρεπε να αγωνισθούν πολύ για να ξεφύγουν από τα νύχια των εργολάβων. Ως συμβασιούχες καθαρίστριες.

Όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση στα μισά και πλέον νοσοκομεία συνέχιζαν οι εργολάβοι να κάνουν πάρτι. Όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη κυβέρνηση τα νοσοκομεία δεν είχαν τη δυνατότητα να συνάπτουν νέες ΣΟΧ στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης παρ ότι οι συμβάσεις κρίθηκαν συνταγματικές από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρείου.

Έτσι άφησε ανοικτό το δρόμο παραμονής και επιστροφής των εργολάβων στα νοσοκομεία. Με δυναμικούς αγώνες πετύχαμε την αυξημένη μοριοδότηση στους διαγωνισμούς ΣΟΧ των εργολαβικών καθαριστριών. Όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση υπήρχαν χιλιάδες συμβασιούχοι στα νοσοκομεία σε όλες τις ειδικότητες και μας ξέκοψαν κάθε συζήτηση για μονιμοποίηση.

Πριν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση ξέχασε να μας εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από τη κυβέρνηση με πετσοκομένους μισθούς των υγειονομικών, χωρίς να θεσμοθετήσει το 13 και 14 μισθό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από τη κυβέρνηση με 5% δημόσιες δαπάνες υγείας όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 2 μονάδες πάνω.

Επί ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε το πρώτο και μοναδικό νοσοκομείο στο ΕΣΥ ως ΑΕ. Το νοσοκομείο Σαντορίνης. Εαν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων, με μόνιμο προσωπικό τώρα δεν θα είχαμε ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία.

Εαν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ είχαν φύγει όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκμεία με ενεργό θεσμικό πλαίσιο για την σύναψη νέων ΣΟΧ από τα νοσοκομεία δεν θα ήταν εύκολο να τολμήσουν να το αλλάξουν οι υπουργοί υγείας της σημερινής κυβέρνησης.

Εμείς θα πολεμήσουμε τη κυβέρνηση ενάντια στην επιστροφή των εργολάβων. Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει για τους χαρακτηρισμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Οι διαχρονικοί αγώνες μας δεν αμφισβητούνται από κανέναν”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ