Συνάντηση Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με Γεωργιάδη – Τα θέματα

Η βελτίωση της στοματικής υγείας των πολιτών, στο επίκεντρο συνάντησης Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας – Άδωνι Γεωργιάδη.

Η βελτίωση της στοματικής υγείας των πολιτών, στο επίκεντρο συνάντησης Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας - Άδωνι Γεωργιάδη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποίησε το προεδρείο του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΕΟ).

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε σειρά θεμάτων, όπως η συνέχιση του προγράμματος Dentist pass, η ολοκλήρωση της ψήφισης του νέου Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων και Λειτουργίας Οδοντιατρικών Συλλόγων, η καταγραφή και αντιμετώπιση των ελλείψεων οδοντιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας με άμεσες προσλήψεις και η ανάγκη επικαιροποίησης οδοντιατρικών επιδημιολογικών καταγραφών.

Όπως ανακοινώθηκε, απόλυτη ταύτιση απόψεων υπήρξε στην έναρξη μόνιμης συνεργασίας της ΕΟΟ με το Υπουργείο Υγείας για την προώθηση δράσεων ανάδειξης της στοματικής υγείας στο γενικό πληθυσμό. Το πρώτο σημαντικό δείγμα αυτής της συνεργασίας θα αποτελέσει η επίσημη αποδοχή της πρότασης της ΕΟΟ από τον υπουργό για ανάδειξη του τρέχοντος έτους ως “Έτος Στοματικής Υγείας”.

Κάλυψη κενών θέσεων

Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η στάση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη στην πρόταση της ΕΟΟ για κάλυψη των κενών θέσεων οδοντιάτρων σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της χώρας προαναγγέλοντας προσλήψεις στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Κοινή πεποίθηση αποτέλεσε η ανάγκη βελτίωσης της στοματικής υγείας των πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο.

Την ΕΟΟ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Αθ. Δεβλιώτης, ο γενικός γραμματέας, Δ. Κήττας, ο Α΄ αντιπρόεδρος, Αθ. Υφαντής και ο ταμίας, Αν. Καλλιφατίδης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ