ΠολιτικήΣύμπραξη 1ης ΥΠΕ με ΑΕΜΥ για την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού

Σύμπραξη 1ης ΥΠΕ με ΑΕΜΥ για την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού

- Advertisement -

Εγκαινιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), η δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργεί με τη συνέργεια του Κέντρου Υγείας Αχαρνών και της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια νέα πρότυπη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με ανοικτή πρόσβαση σε όλους. Ανέφερε ότι η λειτουργία της δομής, που είναι οργανικό κομμάτι του δημόσιου συστήματος Υγείας, είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας, της 1ης ΥΠΕ και της ΑΕΜΥ.

Ο Ανδρέας Ξανθός, τόνισε ότι η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό εργαστηριακής διάγνωσης, απεικονιστικών εξετάσεων (αξονικός & μαγνητικός τομογράφος), φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης, ενώ προσφέρει δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, αξιοποιώντας προϋπάρχουσες υποδομές που υπολειτουργούσαν και επιβάρυναν οικονομικά τους πολίτες.

Πολάκης: Σύγχρονο Κέντρο Υγείας

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είπε ότι είναι μια ημέρα χαράς για τη δημόσια υγεία. Αποδεικνύεται ότι συνέργειες όπως αυτή του υπουργείου με την ΑΕΜΥ, μια μονομετοχική εταιρεία του δημοσίου, έχουν πολλαπλά οφέλη και μετέτρεψαν μια υποβαθμισμένη δομή σε ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Τόνισε δε, ότι μετά από την σταθεροποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας τα προηγούμενα χρόνια, πλέον η πολιτική του υπουργείου είναι να κτίζει, να δημιουργεί νέες δομές και να δίνει νέες δυνατότητες στην υγειονομική φροντίδα των πολιτών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ, Γιώργος Γεωργίνης, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος και Γιάννης Δέδες. Το παρόν έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουπλής. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν: ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, Ιωάννα Διαμαντοπούλου και οι υποδιοικητές Χρυσάνθη Κισκήρα και Δημήτρης Μαγριπλής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τι επιτυγχάνεται με τη συλλειτουργία της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του ΚΥ Αχαρνών

• Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε ένα σύγχρονο κτίριο, με άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

• Συγκέντρωση δυνάμεων. Δύο δημόσιες δομές που απείχαν 1 χιλιόμετρο πλέον λειτουργούν σε ένα κτίριο με περισσότερες δυνατότητες.

• Μπορούμε να λειτουργήσουμε τη δομή σε διευρυμένο ωράριο καλύπτοντας μια μεγάλη, σε έκταση και πληθυσμό, περιοχή.

• Αναπτύσσουμε το Δίκτυο της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναβαθμίζοντάς το και προσθέτοντας νέες υπηρεσίες.

• Λειτουργούμε για πρώτη φορά ένα σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας δωρεάν. Το κέντρο που περιλαμβάνει θεραπευτικό γυμναστήριο και θεραπευτική πισίνα, έχει πλέον ενταχθεί στις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες της Πολυκλινικής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ