ΠολιτικήΣΦΕΕ για γενόσημα: «Διορθώθηκε μια σοβαρή στρέβλωση»

ΣΦΕΕ για γενόσημα: «Διορθώθηκε μια σοβαρή στρέβλωση»

- Advertisement -

Ανακοίνωση σχετικά με τις ασφαλιστικές τιμές ορισμένων γενοσήμων φαρμάκων εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Ανακοίνωση σχετικά με τις ασφαλιστικές τιμές ορισμένων γενοσήμων φαρμάκων εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΕ αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με το θέμα των αυξημένων συμμετοχών σε ορισμένα γενόσημα φάρμακα που προέκυψε μετά την εφαρμογή του τελευταίου Δελτίου Τιμών, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, θα ήθελε να αναδείξει τα εξής:

Η αναίρεση της εξίσωσης της λιανικής τιμής με την ασφαλιστική τιμή των γενοσήμων, διορθώνει μια πολυετή και σοβαρή στρέβλωση, εξαιτίας της οποίας, η αποζημίωση κάποιων γενοσήμων φαρμάκων κόστιζε στον ΕΟΠΥΥ ακριβότερα από τα πρωτότυπα σκευάσματα. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου, δηλαδή να κοστίζει το γενόσημο στο κράτος ακριβότερα από το πρωτότυπο.

Σε όλες τις υπό συζήτηση κατηγορίες φαρμάκων υπάρχουν επιλογές γενοσήμων αντίστοιχης θεραπευτικής αξίας που διασφαλίζουν την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή για τον ασθενή.
Το Υπουργείο Υγείας εφάρμοσε ένα νόμο που είχε ψηφιστεί το 2021, αλλά είχε δοθεί αναβολή.

Ο ΣΦΕΕ έχει προτείνει τη σύσταση Ομάδας Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για την αναθεώρηση της αρχιτεκτονικής του Καταλόγου Αποζημιούμενων Φαρμάκων αφού η παρούσα δομή και φιλοσοφία είναι ξεπερασμένη και βρίθει στρεβλώσεων. Ένα σύγχρονο μοντέλο αποζημίωσης θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό και της συμμετοχής των ασθενών».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ