ΠολιτικήΣΕΙΒ: Εκτακτο Δ.Σ. μετά τις απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

ΣΕΙΒ: Εκτακτο Δ.Σ. μετά τις απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

- Advertisement -

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε στις 16 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για «απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ».

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε στις 16 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για «απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ»
Δημήτρης Νίκας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της καταγγελλόμενης απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας επιθεμάτων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 15 Νοεμβρίου.

Μετά από εκτενή συζήτηση του θέματος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου δήλωσε απερίφραστα την σταθερή προσήλωσή του Συνδέσμου στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας σε όλο το φάσμα των συναλλαγών των μελών του κατά την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητά τους. Αποφάσισε δε ομόφωνα πως θα παρακολουθεί ενδελεχώς την υπόθεση και σε περίπτωση που διακριβωθεί ότι ενέχονται σε αυτήν μέλη του, θα κινήσει τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας του διαδικασίες.

Νίκας: Κανόνες υγιούς επαγγελματικής πρακτικής

Ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Δημήτρης Νίκας ανέφερε σχετικά: «Ο ΣΕΙΒ, ο μεγαλύτερος και παλαιότερος Σύνδεσμος εταιρειών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) έχει συντάξει και εφαρμόζει «Κώδικα Δεοντολογίας» που είναι σύννομος με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, τις σχετικές αποφάσεις θεσμικών οργάνων που διέπουν και ρυθμίζουν τον κλάδο μας και είναι ταυτόχρονα απολύτως προσαρμοσμένος και ευθυγραμμισμένος με τον αντίστοιχο κώδικα των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Ι/Π.

Σκοπός του είναι, μεταξύ άλλων, να προτρέπει τα μέλη του Συνδέσμου στο να κατανοούν και να εφαρμόζουν συστηματοποιημένους και κοινά αποδεκτούς κανόνες καλής και υγιούς επαγγελματικής πρακτικής. Μεταξύ των θέσεων του Συνδέσμου, όπως πολλές φορές έχει τονιστεί είναι η ανάπτυξη ενός διαφανούς και αποτελεσματικού συστήματος προμηθειών. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε δίπλα στην πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση και προάσπιση των συμφερόντων του Έλληνα ασφαλισμένου».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ