ΠολιτικήΣΕΑΑΝ: Καταγγέλλει την απόλυση υπαλλήλου με χρόνια πάθηση

ΣΕΑΑΝ: Καταγγέλλει την απόλυση υπαλλήλου με χρόνια πάθηση

- Advertisement -

Στην καταγγελία της απόλυσης υπαλλήλου με σοβαρή πάθηση από τον δήμο Πειραιά προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Στην καταγγελία της απόλυσης υπαλλήλου με σοβαρή πάθηση από τον δήμο Πειραιά προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Σ.Ε.Α.ΑΝ αναφέρει τα εξής: «Απέλυσαν οδηγό απορριμματοφόρου με χρόνια πάθηση απ’ το Δήμο Πειραιά. Ο καλογυαλισμένος δήμαρχος απ’ τα Μ.Μ.Ε και τους εφοπλιστές κ. Μόραλης με απόφασή του απέλυσε οδηγό με χρόνια πάθηση επειδή αρνήθηκε να δουλεύει όποια ώρα και όσες ώρες ήθελαν οι άνθρωποί του! Αφού τον ξεζούμισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να δουλεύει συνεχώς νύχτα ενώ η πάθησή του (νεανικός διαβήτης τύπου 1) ουσιαστικά απαγορεύει νυχτερινή εργασία (απορύθμιση σακχάρου κ.λ.π) επειδή δε πειθάρχησε να πηγαίνει πριν την έναρξη του ωραρίου του ή να παραμένει αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ή να πηγαίνει για βάρδια ό,τι ώρα ήθελαν οι άνθρωποι του κ. Μόραλη, προχώρησε ο κατά τα άλλα ευαίσθητος Δήμαρχος στην απόλυση του συναδέλφου.

Αυτή η πρακτική είναι δείγμα του πόσο σέβονται τον εργαζόμενο και πολύ περισσότερο αυτόν με χρόνια πάθηση. Απόλυση που πρακτικά λειτουργεί ως υπόδειγμα ή και άλλοθι στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που έχουν ξεσαλώσει τελευταία και απολύουν εργαζόμενους ιδιαίτερα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Άλλοι τους παίρνουν τα σπίτια και άλλοι τους πετάνε εκτός δουλειάς!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόλυση και να εξασφαλιστούν οι όροι εργασίας τόσο στον συγκεκριμένο συνάδελφο όσο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους που να μην επιβαρύνεται περεταίρω το πρόβλημα υγείας τους. Να απαγορευτούν τώρα οι απολύσεις εργαζόμενων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις καθώς και γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ