ΠολιτικήΠρογραμματικές δηλώσεις: Η Υγεία στην τριήμερη συζήτηση

Προγραμματικές δηλώσεις: Η Υγεία στην τριήμερη συζήτηση

- Advertisement -

Αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με τα θέματα Δημόσιας Υγείας να περιλαμβάνονται στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

Αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με τα θέματα Δημόσιας Υγείας να περιλαμβάνονται στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η διαδικασία θα αρχίσει στις 17:00 με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό αναμένεται μια σειρά ομιλιών εισηγητών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων και, κατόπιν, οι τοποθετήσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, εφόσον το επιθυμούν.

Oι προγραμματικές κρίνουν την αναβάθμιση

Στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης θα τοποθετηθούν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, με τους τελευταίους, να εντάσσονται σε κύκλους ομιλητών κατ΄ αναλογία της δύναμης των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Τα πρώτα νομοσχέδια

Οσον αφορά τα νομοθετήματα που αναμένεται να κατατεθούν το επόμενο διάστημα είναι κατά κύριο λόγο τρία, που αφορούν οικονομία, κράτος και υγεία. Συγκεκριμένα:

Ειδική αναφορά στα μέτρα κατά της ακρίβειας αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός αύριο, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

α) Ο νέος νόμος για το επιτελικό κράτος.

β) Η ΠΝΠ για τα επείγοντα ζητήματα υγείας.

γ) Τα οικονομικά μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μεταξύ άλλων προβλέπεται η αύξηση του αφορολογήτου για οικογένειες με παιδιά από 1/1/2024, η αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος έως το 2027, η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η μονιμοποίηση της απαλλαγής των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, το youth pass για τους νέους που ενηλικιώνονται, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές και η μείωση του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών κατά 50%, από 0,2% σε 0,1%.

Το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων:

Πέμπτη, 06/07/2023

17:00 (ολομέλεια) Ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης (ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων)

Παρασκευή, 07/07/2023

09:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης

Σάββατο, 08/07/2023

09:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. (κλείσιμο συζήτησης με ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων με αντίστροφη σειρά).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ