ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΠολάκης: Καταδικαστικές αποφάσεις κατά του διοικητή ΠΑΓΝΗ

Πολάκης: Καταδικαστικές αποφάσεις κατά του διοικητή ΠΑΓΝΗ

- Advertisement -

Να μην αναλάβει τα καθήκοντά του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, ο καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης, ζητά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης καθώς, όπως αναφέρει έχει δυο δικαστικές καταδίκες στην άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.

Να μην αναλάβει τα καθήκοντά του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, ο καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης, ζητά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης καθώς, όπως αναφέρει έχει δυο δικαστικές καταδίκες στην άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Π. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται σε καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του Γ. Χαλκιαδάκη. Η μία αφορά σε έκθεση ασθενών σε κίνδυνο, λόγω αναβολών στα χειρουργεία και η δεύτερη σε σοβαρό ιατρικό λάθος.

Ειδικότερα, μετά την απόφαση, πριν από έξι χρόνια, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών κατά συγχώνευση για έκθεση σε κίνδυνο τριών ασθενών, άλλη μια καταδίκη έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του inotos.gr, στο …ενεργητικό του νέου διοικητή καθώς έχει καταδικαστεί πρωτόδικα – πριν από έξι μήνες – και σε φυλάκιση 24 μηνών για βαριά σωματική βλάβη 30χρονου ασθενούς τον οποίο ο γιατρός-διοικητής χειρούργησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί και αστικό δικαστήριο όπου ο ασθενής ζητά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αποζημίωση 1,3 εκ, ευρώ. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης. Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι σε περίπτωση που ο ασθενής κερδίσει την αγωγή και το ΠΑΓΝΗ αναγκαστεί να πληρώσει την αποζημίωση θα πρέπει να ζητήσει το όποιο ποσό επιδικαστεί από τον γιατρό. Δηλαδή ο νέος διοικητής θα ζητήσει τα χρήματα από τον…εαυτό του!

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…Πανεπιστημιακός με δυο καταδίκες (μια για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο λόγω αναβολών σε…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Montag, 25. November 2019

Παράλληλα εκκρεμεί ΕΔΕ για το περιστατικό την οποία θα πρέπει να κάνει τώρα για τον …εαυτό της η νέα διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου!

Κατηγορητήριο…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο χειρουργός κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του 30χρονου για την αφαίρεση κίστης, πριν από τέσσερα χρόνια, “έκοψε” κατά λάθος την ανώνυμη φλέβα. Αποτέλεσμα ήταν να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του ασθενούς. Και στη συνέχεια να παρουσιάσει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα ο 30χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο ίδιος, χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Προκείμενου να μπορέσει να περπατήσει έστω και με μεγάλη δυσκολία.

Ως προς την πρώτη καταδικαστική απόφαση για έκθεση σε κίνδυνο τριών ασθενών, ο τότε διευθυντής κλινικής και σήμερα διοικητής του ΠΑΓΝΗ αθωώθηκε στη δευτεροβάθμια δίκη στο εφετείο. Όπως έγινε γνωστό η αθώωση επήλθε με βάση την αλλαγή στάση των μαρτύρων κατηγορίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ