ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΠολάκης: Εντός 10ημέρου τα αναδρομικά στους λογαριασμούς των γιατρών

Πολάκης: Εντός 10ημέρου τα αναδρομικά στους λογαριασμούς των γιατρών

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Να πατήσουν «γκάζι» οι αρμόδιες υπηρεσίες των νοσοκομείων και των ΥΠΕ προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η καταβολή των αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, ζητά ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, θέτοντας ως πρώτο στόχο την 27η Δεκεμβρίου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα social media, το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε την απαιτούμενη προεργασία προκειμένου να γίνει δυνατή η πληρωμή των αναδρομικών σε ειδικευμένους, ειδικευόμενους, εξειδικευόμενους και επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και τα Νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση του στο facebook:

Το Υπ υγείας ολοκλήρωσε την απαιτούμενη προεργασία προκειμένου να γίνει δυνατή η πληρωμή των αναδρομικών σε ειδικευμένους, ειδικευόμενους, εξειδικευόμενους και επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στην πρωτοβαθμια και στα νοσοκομεια σε όλη τη χώρα όπως με βάση την πολιτική μας δέσμευση ως κυβέρνηση, νομοθετήσαμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια!!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Η γενική διεύθυνση οικονομικών του υπουργείου υγείας σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ολοκλήρωσε τη μεταφορά πίστωσης 189,5 εκατομμυρίων ευρώ (μεικτό ποσό) στον κεντρικό κωδικό μισθοδοσίας 0591 του Υπ υγείας, έκανε την ανάληψη υποχρέωσης και απέστειλε τους κωδικούς στις οικονομικές υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων και των ΥΠΕ.

Η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στο facebook

Τώρα πρέπει τα Νοσοκομεία και οι Υπε να ολοκληρώσουν τον υπολογισμό των αναδρομικών (όπου δεν εχει γίνει) και να ανεβάσουν τα αρχεία των δικαιούχων στην πλατφόρμα της ΕΑΠ προκειμένου να γίνει η πληρωμή στις 27 Δεκεμβρίου ή στην πρώτη πληρωμή του Ιανουαρίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ.

Καθε νοσοκομείο ή Υπε πρεπει να φτιάξει ΔΥΟ αρχεία. Ενα για τους εν ενεργεία το οποιο θα ανεβάσουν στην Εαπ και θα πληρώσουν και ΕΝΑ για τους συνταξιούχους το οποιο θα αποσταλεί στον ΕΦΚΑ προκειμένου να γίνει η πληρωμή σε αυτούς απο εκει .Εχει γίνει ήδη η μεταφορά ποσού 31,7 εκατομ ευρω (μεικτό ποσο) για τους συνταξιούχους νοσοκομειακούς γιατρούς απο το ΓΛΚ στον ΕΦΚΑ.

Καλώ όλες τις υπηρεςιες των νοσοκομείων και των Υπε να τρέξουν για να υλοποιηθεί άμεσα τα παραπάνω που ειναι ΕΜΠΡΑΚΤΗ αναγνώριση της κυβέρνησης στο έργο των νοσοκομειακών γιατρών.

ΕΠΙΣΗΣ να διευκρινίσω ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε την βδομάδα αυτη απο το υπουργείο οικονομικών και αφορα τα αναδρομικά σε όλα τα ειδικά μισθολόγια ,η φορολόγηση των αναδρομικών θα περιοριστεί ΜΟΝΟ στο ποσο της παρακράτησης 20% που θα γίνει με την απόδοση τους στους δικαιούχους (δεν θα προστεθεί δηλαδή το καθαρό ποσο που θα παρουν οι δικαιούχοι στο εισόδημα της φετινής ή της επόμενης χρονιάς για να φορολογηθεί ξανά με βάση την κλίμακα)!!!

ΥΓ1. Ολα αυτα μαζι με τη συνεδρίαση του Κεσυπε το πρωί ,μια συνέντευξη τύπου στην ελβετική τηλεόραση για το σκάνδαλο Νοβαρτις ,μια σύσκεψη για τα νομοσχέδια ιδιωτικών κλινικών και της κατάργησης-αλλαγής του ΚΕΕΛΠΝΟ συν μια νέα ιστορία διασπάθισης δημοσίου χρήματος απο εταιρείες σκευασμάτων διατροφής που πιάσαμε στα πράσα μετά από πολύ έρευνα και κόπο (10 εκατομμυριάκια κομπίνα!!!! ) ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ….

ΥΓ2. Για κάποια κοράκια δικηγόρους που θέλουν να παρουν άκοπο χρημα απο τα αναδρομικά που με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ δώσαμε στους νοσοκομειακούς γιατρούς ,το θέμα να το λύσουν τα συνδικαλιστικά όργανα που τους έβαζαν να υπογράφουν χαρτιά σε δικηγόρους και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ …..

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ Αναπλ Υπ υγείας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ