ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΠολάκης: Ανάρτηση με «εικόνες ντροπής» στο νοσοκομείο Σωτηρία

Πολάκης: Ανάρτηση με «εικόνες ντροπής» στο νοσοκομείο Σωτηρία

- Advertisement -

Εικόνες από ασθενοφόρα σε άθλια κατάσταση ανήρτησε στoυς λογαριασμούς του στα social media, ο πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Εικόνες από ασθενοφόρα σε άθλια κατάσταση ανάρτησε στoυς λογαριασμούς του στα social media, ο πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Παύλος Πολάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, πρόκειται για ασθενοφόρα του νοσοκομείου «Σωτηρία», ενώ από τα 3 ασθενοφόρα όπως λέει, τα 2 είναι εκτός λειτουργίας και το 3ο σε άθλια κατάσταση. Την ανάρτηση συνοδεύουν εικόνες και βίντεο που δείχνουν όχι μόνο την κατάσταση του ασθενοφόρου, αλλά και τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταφέρονται οι ασθενείς κάτω από τη βροχή, σκεπασμένοι με πλαστικό.

Σημειώνει επίσης πως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε. Όπως λέει, τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί επειδή προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η «παραχώρηση κερδοφόρων υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα και η επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία».

Διαβάστε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία κοινοποίησε και με βίντεο στο Tik Tok:

«Στις 16/12/2023, με ανάρτηση μου ανέδειξα την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ασθενοφόρο με το οποίο μεταφέρονται εντός του νοσοκομείου Σωτηρία οι ασθενείς-από τα ΤΕΠ στις κλινικές ή από τις κλινικές για εξετάσεις.

Στις 16/01/2024, επανήλθα με νέα ανάρτηση καθώς ένα μήνα μετά τίποτα δεν είχε αλλάξει. Από τα 3 ασθενοφόρα, τα 2 παρέμεναν σταθερά εκτός λειτουργίας, ενώ το 3ο εξακολουθούσε να λειτουργεί στην ίδια τραγική κατάσταση.

Σήμερα, μέσω του video που έδωσα στη δημοσιότητα, ο κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εξακολουθούν να μεταφέρονται οι ασθενείς στο Σωτηρία: οι χώροι που προσεγγίζει το ασθενοφόρο δεν διαθέτουν στέγαστρο προστασίας από τη βροχή ενώ ο ασθενής κουκουλώνεται με νάιλον για τη μεταφορά του με το υπό κατάρρευση ασθενοφόρο, το οποίο δεν διαθέτει καν θέρμανση στην καμπίνα ασθενή!

Ενάμιση μήνα μετά την πρώτη ανάρτηση, οι ασθενείς εξακολουθούν να μεταφέρονται εντός του νοσοκομείου σε συνθήκες που ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια τους και οι οποίες προσβάλουν όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Το Υπουργείο Υγείας και ο κ. Άδωνις προσωπικά, δεν δικαιούνται να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν, γνώριζαν και αδιαφόρησαν.

Φαίνεται πως, άλλες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του εκλεκτού της στο ΥΥ, κ. Γεωργιάδη: η παραχώρηση κερδοφόρων υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα και η επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία. Δυστυχώς για τον Έλληνα πολίτη, η ολοκλήρωση του σχεδίου προϋποθέτει τη συνεχή υποβάθμιση του ΕΣΥ».

Σωτηρία

Σωτηρία

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ