Πλεύρης: Χρέος μου να παράσχω νομική στήριξη σε γιατρούς ΕΣΥ

Τη νομική στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ, υπερασπίζεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τη νομική στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ, υπερασπίζεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη νομική στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ δήλωσε τα εξής:

“Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παράσχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις”.

Σημειώνεται ότι υπήρξε αίτημα των γιατρών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου να παρέμβει ο υπουργός Υγείας για την προστασία τους στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Οι γιατροί που έχουν κληθεί ως μάρτυρες, έχουν μηνυθεί για τη διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς καταθέσεως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Επιθεση Κούγια σε Πλεύρη για τη νομική προστασία

Την έντονη αντίδραση του Αλέξη Κούγια, προκάλεσε η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη σχετικά με τη νομική προστασία στους γιατρούς του Καραμανδανείου, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του επισημαίνει ότι ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε την παροχή νομικής υποστήριξης στους γιατρούς του νοσοκομείου μετά τη μήνυση που κατέθεσε η εντολέας του σε βάρος τους για ψευδή κατάθεση.

Μάλιστα ο γνωστός ποινικολόγος επιτίθεται στον υπουργό, σχολιάζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πέσει πολύ χαμηλά». Παράλληλα αφήνει αιχμές πως αυτή η δήλωση γίνεται λόγω προεκλογικής περιόδου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ