ΠολιτικήΠΙΣ: Διαψεύδουν από τον ΕΟΠΥΥ τις καταγραφές της ΕΛΣΤΑΤ;

ΠΙΣ: Διαψεύδουν από τον ΕΟΠΥΥ τις καταγραφές της ΕΛΣΤΑΤ;

- Advertisement -

Ερωτήματα εγείρονται από τις προφορικές αναφορές και τα γραπτά κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα από τον ΕΟΠΥΥ, όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε ανακοίνωση του.

Ερωτήματα εγείρονται από τις προφορικές αναφορές και τα γραπτά κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα από τον ΕΟΠΥΥ, όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως αναφέρει σχετικά ο ΠΙΣ, προφορικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στη σύσκεψη για το clawback, ενώπιον όλων των μελών του συντονιστικού οργάνου των φορέων ΠΦΥ και του προεδρείου του ΠΙΣ, είπε ότι τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού ανέρχονται γύρω στα 800 εκατ. ευρώ.

Την επόμενη και μεθεπόμενη ημέρα, δύο ΔΤ από τον ΕΟΠΥΥ αναφέρουν ότι τα λειτουργικά έξοδα ανέρχονται στα 40 εκατ. ευρώ και στα 60 εκατ. ευρώ αντίστοιχα… Και την ίδια ώρα, η επίσημη καταγραφή της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι τα έξοδα αυτά ανέρχονται στα 544 εκατ. ευρώ. Ενώ οι αποζημιώσεις για παρόχους γιατρούς είναι στα 477 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στην ΠΦΥ κατευθύνεται το 8,5% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια στιγμή, ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 30%.

Όπως καταλήγει η διοίκηση του ΠΙΣ: Αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί γραπτά να διαψεύδει τα όσα ίδια λέει προφορικά. Διαψεύδει όμως και την ΕΛΣΤΑΤ;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ