Παύεται από τα καθήκοντα της η Διοικήτρια του Έλενα Βενιζέλου

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο κ. Χρυσοχοιδης προχώρησε στην καρατόμηση της διοικήτριας του Έλενα Βενιζέλου, λόγω έλλειψης θέρμανσης του κεντρικού κτιρίου εδώ και δύο εβδομάδες καθώς υπήρχαν τεχνικά προβλήματα με τον καυστήρα, ο οποίος «έσκασε» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται λόγω παλαιότητας. Αυτή στιγμή γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ανακοίνωση σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης, η οποία έγινε αφορμή για την παύση της διοικήτριας του νοσοκομείου, εξέδωσε το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση του Νοσοκομείου που υπογράφει την ανακοίνωση, ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης της θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθήκοντα Διοικήτριας αναλαμβάνει η αναπληρώτρια Φωτεινή Ξ. Θειακού. Εν τω μεταξύ, η κα. Βασιλική Γεννηματά, ήταν διοικήτρια σε τρία Νοσοκομεία, το “Έλενα Βενιζέλου”, το “Αλεξάνδρα” και Σπηλιοπούλειο “Αγία Ελένη”.

Έτσι εκτός από το “Έλενα Βενιζέλου” αλλαγή σκυτάλης έχουμε και στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, όπου αναλαμβάνει ο αναπληρωτής Διοικητής, Σπύρος Καβούρης, αλλά και στο Σπηλιοπούλειο “Αγία Ελένη”, στο οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ιωάννης Λαμνάτος.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

Σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης στο Κτήριο Α’ του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου», διευκρινίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του, που προβλέπουν:

1. Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού δικτύου θέρμανσης – ψύξης στο υπόγειο και

2. αντικατάσταση συλλεκτών διανομής ζεστού νερού θέρμανσης στο μηχανοστάσιο του κτηρίου.

Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος, έως ότου είναι πλήρως λειτουργικό το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, τοποθετήθηκαν ήδη θερμαντικά σώματα.

Από σήμερα, δηλαδή, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου υπάρχει θέρμανση.

To χρονικό…

«Εδώ και μέρες χωρίς θέρμανση το κεντρικό κτίριο Α του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου. Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία.

Έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες. Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί έχει άραγε κάποια ευθύνη; Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της; Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη?

Επανειλημμένα το σωματείο έχει καταγγείλει την εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και τους κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό καθώς και την σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του. Τι θα γίνει άραγε σε έναν σεισμό; ( Μας κλειδώνουν και το βράδυ τις πόρτες).

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν τα νοσοκομεία σε καταστάσεις που θα θυμίζουν τα Τέμπη.

Οι πολιτικές απαξίωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ οδηγούν σε αυτές τις βάρβαρες και τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Ντροπή.

Κόψτε τους εξοπλισμούς και τη συμμετοχή σας στους πολέμους , δώστε λεφτά για να σωθεί το ΕΣΥ.

Όλες και όλοι στην 48ωρη απεργία 29-30 Νοεμβρίου, για να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης στην υγεία!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ