ΠολιτικήΠαγώνη: Ο Άδωνις, οι δύσκολες αποστολές και τα κρούσματα

Παγώνη: Ο Άδωνις, οι δύσκολες αποστολές και τα κρούσματα

- Advertisement -

Η εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών γρίπης και άλλων ιώσεων, προκαλούν μεγάλη ανησυχία τόσο στους ειδικούς που συστήνουν προσοχή στους πολίτες, όσο και στους γονείς μαθητών λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι του 2024.

Η εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών γρίπης και άλλων ιώσεων, προκαλούν μεγάλη ανησυχία τόσο στους ειδικούς που συστήνουν προσοχή στους πολίτες, όσο και στους γονείς μαθητών λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι του 2024.
Ματίνα Παγώνη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η αύξηση στις νοσηλείες, κυρίως ατόμων προχωρημένης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στην τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 44%.

«Προσοχή στους γονείς»

«Έχουν δοθεί οδηγίες από τους γιατρούς ότι τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο, οι γονείς θα προσέξουν και θα τους δώσουν αντισηπτικά, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να αερίζουν τις αίθουσες και προσοχή από τους γονείς αν ένα παιδί ξυπνήσει και δεν είναι πολύ στα καλά του, το κρατούν στο σπίτι. Μπορεί να βγει το τεστ του αρνητικό, όμως σε δύο ημέρες μπορεί να βγει θετικό και το παιδί αυτό έχει μεταδώσει», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Προβληματισμό, εκτός των σχολείων, προκαλούν όμως και οι ιώσεις.

«Η γρίπη Α’ έχει έντονα συμπτώματα με υψηλό πυρετό, με αδυναμία, καταβολή, πόνους. Δεν είναι σαν τον κορωνοϊό, είναι όμως με παρόμοια συμπτώματα. Έχει μια φοβερή καταβολή, πονούν τα κόκκαλα και δεν μπορεί ο άρρωστος, δεν έχει καμία διάθεση ούτε να φάει, ούτε να σηκωθεί, ούτε να μιλήσει. Αντιμετωπίζεται κανονικά με τα αντιπυρετικά και βιταμίνες».

Οι ειδικοί συστήνουν άμεσο εμβολιασμό για την γρίπη, ειδικά για άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Η γρίπη θα φτάσει μέχρι τέλος Φλεβάρη. Αυτοί που είναι υψηλού κινδύνου, με υποκείμενα νοσήματα και μεγάλης ηλικίας, να πάνε να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο. Θέλει δύο εβδομάδες για αντισώματα. Καθυστέρησαν να γίνουν οι εμβολιασμοί».

«Να γίνονται έλεγχοι»

Η κα Παγώνη αναφέρθηκε και στην έλλει8ψη φαρμάκων που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό,.

«Αυτές τις ημέρες υπήρχε έλλειψη, το τονίσαμε, είναι θέμα φαρμακαποθήκης και πρώτων υλών. Πρέπει να γίνονται έλεγχοι πάνω στο θέμα τι υπάρχει στις φαρμακαποθήκες».

«Ο Άδωνις είναι για δύσκολες αποστολές»

Η ίδια, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ως φίλη του κ. Γεωργιάδη πήγα χθες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής. Ο Άδωνις είναι ο μαχητής της ΝΔ στις δύσκολες φάσεις, έχει πάρει δύσκολες αποστολές και τις έχει βγάλει πέρα. Όταν κανένας δε μιλούσε στα δύσκολα της ΝΔ, ο Άδωνις ήταν μπροστά. Μιλάμε για τα θέματα της παράταξης. Γι’ αυτό, για τον Άδωνι, πάνω σε αυτά τα θέματα, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς. Ο Άδωνις είναι για δύσκολες αποστολές, σωστά τον έβαλε εκεί (σ.σ. στο υπουργείο Υγείας). Στις δύσκολες φάσεις της ΝΔ, ο Άδωνις ήταν αυτός που έβγαινε, που απαντούσε, που είχε άποψη, που αγωνιζόταν, όταν κάποιοι άλλοι ήταν πίσω από τοίχους».

Πρώτο μέλημα, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να είναι η χρηματοδότηση και οι προσλήψεις στα νοσοκομεία.

«Πρέπει να δούμε στα νοσοκομεία την χρηματοδότηση και τις προσλήψεις προσωπικού. Τα νοσοκομεία θα πρέπει να λειτουργούν με τον κόσμο που πηγαίνει εκεί να αισθάνεται ασφαλής, να εξυπηρετείται γρήγορα, να μην περιμένει στα εξωτερικά ιατρεία 6 – 7 ώρες, να μην υπάρχουν ράντζα».

«Θα δούμε τι έχει συμβεί»

Αναφερόμενη και στο συμβάν στην Πτολεμαΐδα, με τον θάνατο του μωρού 15 μηνών, είπε:

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει, γι’ αυτό θα διευκρινιστεί το περιστατικό. Κανένας γιατρός δεν πετάει άρρωστο έξω από το νοσοκομείο. Θα δούμε τι έχει γίνει, θα τοποθετηθούν οι γιατροί και η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι πετάμε έξω τον κόσμο και ότι ξαφνικά έγιναν κακοί οι γιατροί».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ