ΠολιτικήΟικονόμου - Κορωνοϊος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα

Οικονόμου – Κορωνοϊος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα

- Advertisement -

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση μελετά νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ή επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο κ. Οικονόμου τόνισε αρχικά πως «στην παρούσα φάση εστιάζουμε στο πλαίσιο που υπάρχει».

«Σταθμίζουμε συνεχώς τα δεδομένα για τα μεγέθη της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα και όποιο αναγκαίο μέτρο χρειαστεί να πάρουμε είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε, αρκεί το μέτρο αυτό να έχει ουσιαστική συνεισφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που τώρα αντιμετωπίζουμε και να είναι εφαρμόσιμο», είπε στη συνέχεια.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ακόμα ότι βασική πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και αναμένονται οι εισηγήσεις τους. «Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να το πετύχουμε», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε σειρά ερωτήσεων σχετικά με το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων. Όπως εξήγησε, η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία εστιάζεται σε λόγους εκπαιδευτικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς. «Βασική προτεραιότητα είναι να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία», σημείωσε.

Για Σκέρτσο: Θα ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο

Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο Άκης Σκέρτσος δεν ήρθε σε επαφή σήμερα, Τρίτη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, όπως είπε ο κ. Οικονόμου «όλοι στο Μέγαρο Μαξίμου θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο, ακόμα και ο πρωθυπουργός».

Στην ερώτηση, δε, αν τα στελέχη του Μαξίμου θα υποβληθούν σε rapid ή μοριακό τεστ o κ. Γιάννης Οικονόμου απάντησε «θα κάνουμε ό,τι μας υποδείξει ο ΕΟΔΥ».

Απολογισμός της χρονιάς που πέρασε

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση με έναν περιεκτικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου της χρονιάς που πέρασε.

«Το 2021 μας κληροδότησε ένα διεθνώς επιβαρυμένο περιβάλλον. Ο τρόπος ανταπόκρισής μας επέτρεψε στη χώρα να καλύψει αρκετό από το χαμένο έδαφος της περασμένης δεκαετίας και να βρεθεί σε ανοδική πορεία σε μια σειρά από δείκτες, ποσοτικούς και ποιοτικούς. Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά ώστε το 2022 να συνεχιστεί η καλπάζουσα ανοδική πορεία της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια αναφερθηκε στο Πρόγραμμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και ανέργων, αλλά και στην ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες ΜΕΘ.

«Μπορέσαμε να κρατήσουμε όρθιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα», είπε λέγοντας πως «Οι δράσεις μας ήταν δυναμικές και όχι αμυντικές. Κι αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά. Οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Οι πιο αδύναμοι ενισχύονται. Μεγάλα δημόσια έργα γίνονται πράξη. Το Ψηφιακό Κράτος εξυπηρετεί την καθημερινότητα και στηρίζει την ανάπτυξη. Η Παιδεία και η Εργασία εκσυγχρονίζονται. Η δημόσια ασφάλεια ισχυροποιείται».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ