ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗNovartis: Τα έγγραφα και η θεωρία για σκευωρία σε βάρος του Λοβέρδου

Novartis: Τα έγγραφα και η θεωρία για σκευωρία σε βάρος του Λοβέρδου

- Advertisement -

Στοιχεία που δείχνουν κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του στην υπόθεση Novartis, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ να δηλώνει αποφασισμένος πως θα αποδείξει τη σκευωρία σε βάρος του, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και την ποινική δίωξη για δωροδοκία που του ασκήθηκε.

Στοιχεία που δείχνουν κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του στην υπόθεση Novartis, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ να δηλώνει αποφασισμένος πως θα αποδείξει τη σκευωρία σε βάρος του, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και την ποινική δίωξη για δωροδοκία που του ασκήθηκε.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Λοβέρδος επικαλείται τις έγγραφες εξηγήσεις του Εμμανουήλ Βουλκίδη ενώπιον του εισαγγελέα διαφθοράς, στις 25 Μαΐου 2019. Και το υπόμνημα του Νικόλαου Μανιά, μετά τις μηνύσεις που υπέβαλαν σε βάρος του ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος και ο συνεργάτης του Δ. Μπαλασόπουλος. Τα δύο έγγραφα τα δημοσίευσε η εφημερίδα RealNews.

Τι δείχνουν τα έγγραφα που επικαλείται ο Λοβέρδος

Στο πρώτο έγγραφο που επικαλείται ο κ. Λοβέρδος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βουλκίδης υποστηρίζει ότι από το 2000 είχε γνωρίσει στέλεχος του φαρμακευτικού χώρου, που μεταπήδησε σε υψηλόβαθμο αξίωμα στη Novartis και ότι αργότερα αυτό το στέλεχος του ανέφερε ότι μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου η εταιρεία του να αναλάβει μεγαλύτερο όγκο εργασιών από τη Novartis.

«Προκειμένου να γίνει αυτό, μου ζήτησε από τα έσοδα τα οποία θα αποκόμιζα από την παροχή υπηρεσιών μου να του αποδίδω ένα ποσό ως αντίτιμο για την κάποιας μορφής προώθησή μου και μου εξήγησε πως θα αναλάμβανα όλο και περισσότερες εργασίες σε σχέση με τις λοιπές εταιρείες του χώρου. Δεν τέθηκε ουδέποτε ζήτημα για υπερτιμολόγηση των υπηρεσιών που θα παρείχα. Απλώς και μόνο θα αναλάμβανα μεγαλύτερο όγκο εργασιών από τη Novartis», αναφέρει ο κ. Βουλκίδης, σύμφωνα με τη RealNews.

Ο ίδιος αναφέρει πως τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων έδινε τις μίζες στους πολιτικούς, τον είχε συναντήσει, αλλά δεν είχε συναλλαγεί μαζί του, καθώς η συνεργασία την οποία παραδέχθηκε αφορούσε άλλο στέλεχος της Novartis.

Τι ανέφερε ο Μανιάς για τον Λοβέρδο

Σε ό,τι αφορά το υπόμνημα παροχής εξηγήσεων του κ. Μανιά, ενώπιον του Πταισματοδικείου, αναφέρει ότι στην κατάθεσή του στις 4/4/2019 κλήθηκε να επιβεβαιώσει αν είχαν υποπέσει στην αντίληψή του ή αν είχε ακούσει μια σειρά από περιστατικά και γεγονότα, που του ειπώθηκε ότι περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Αλλά επιβεβαίωσε ότι τα είχε ακούσει, χωρίς να δηλώσει πως υπήρξε μάρτυρας, και άλλα όχι. Σε ό,τι αφορά το Lucentis, επιβεβαίωσε ότι η τιμή που προήλθε από τη σάρωση ήταν διαφορετική από αυτή που ζητούσε η εταιρεία, αλλά και από αυτή που τελικά αποδόθηκε. Επισημαίνει όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν απέδωσε ποτέ στον τότε υπουργό την παραμικρή σκοπιμότητα.

«Ουδέποτε μου ζητήθηκε από τον υπουργό η οποιαδήποτε παρέμβαση σε τιμές ή ό,τι άλλο. Άλλωστε, με τον υπουργό ουδέποτε συναντήθηκα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο ή οπουδήποτε αλλού ή είχα την παραμικρή επικοινωνία», αναφέρει ακόμη. Ο μάρτυρας τέλος αναφέρει ότι του δόθηκε προς υπογραφή η κατάστασή του «χωρίς ωστόσο να μου αναγνωστεί για να έχω ακριβή εικόνα ώστε να γνωρίζω πώς αποτυπώθηκαν όσα κατέθεσα ή συζήτησα και ακόμη και σήμερα δεν διαθέτω αντίγραφο αυτής». Ακόμη, ο κ. Μανιάς επισημαίνει ότι οι μόνες καταθέσεις που επιβεβαιώνει ως προς την ακρίβεια, το περιεχόμενο και τη λεκτική αποτύπωση όσων είπε είναι οι καταθέσεις του στην επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης.

Λοβέρδος: Θα αποκαλυφθεί η πολιτική σκευωρία

Ο κ. Λοβέρδος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι θα πάει μέχρι και τον τελευταίο εμπλεκόμενο στο σκαμνί.

«Η πολιτική σκευωρία Novartis θα αποκαλυφθεί και οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν. Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας Novartis», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος και δηλώνει ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ