ΠολιτικήNovartis: Αρχίζει η έρευνα για τον «Ρασπούτιν» -Καταθέτει ο Αβραμόπουλος

Novartis: Αρχίζει η έρευνα για τον «Ρασπούτιν» -Καταθέτει ο Αβραμόπουλος

- Advertisement -

Στον Άρειο Πάγο προσέρχεται να καταθέσει αύριο Δευτέρα -ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας στην υπόθεση Novatis- ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να ακολουθήσουν οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στον Άρειο Πάγο προσέρχεται να καταθέσει αύριο Δευτέρα ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας στην υπόθεση Novatis ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να ακολουθήσουν οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να καταθέσει ο κ. Αγγελής. Οι εγγραφές καταγγελίες του οποίου αποτελούν τη βάση της έρευνας στην υπόθεση Novartis, που διενεργείται στον Άρειο Πάγο από τους αντεισαγγελείς του Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας τους οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, θα αναζητήσουν την αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη στην έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία, την οποία διενεργεί εδώ και μήνες η εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη.

Χειραγώγηση της έρευνας

Στις δυο έγγραφες αναφορές του προς την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο κ. Αγγελής είχε αφήσει σαφείς υπόνοιες για χειραγώγηση της έρευνας για τη Novartis από στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης. Είχε κάνει λόγο για βιασύνη, που ίδιος είχε διαπιστώσει ως επόπτης, τότε, των εισαγγελέων Διαφθοράς να ασκηθούν άρον – άρον διώξεις σε συγκεκριμένους πολιτικούς.

Το πρόσωπο, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Αγγελής, το αποκαλεί «Ρασπούτιν» , υπογραμμίζοντας στις αναφορές του πως είναι «μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της απελθούσης) και έχει τη δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης ενδεχομένως δε και ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Για τον «Ρασπούτιν» είχε μιλήσει πρώτη όμως και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ραϊκου. Είχε παραιτηθεί από την συγκεκριμένη θέση καταγγέλλοντας πιέσεις προκειμένου να ασκήσει τότε διώξεις σε βάρος προσώπων που εμπλέκονταν σε συγκεκριμένες δικογραφίες. Αλλά και να αρχειοθετήσει υποθέσεις που η ίδια ερευνούσε.

Η θέση της εισαγγελίας Διαφθοράς

Η εισαγγελία Διαφθοράς που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δίνης των αποκαλύψεων εμμέσως είχε αντικρούσει τα καταγγελλόμενα του κ. Αγγελή. Ειδικότερα, η κ. Τουλουπάκη φέρεται να είχε καταθέσει με έγγραφο της στον Άρειο Πάγο, πως ο κ. Αγγελής, ως επόπτης της είχε προσπαθήσει να μπλοκάρει την έρευνά της για τη Novartis. Αφαιρώντας, μεταξύ άλλων, από το αρχείο της κρίσιμα έγγραφα της υπόθεσης. Αλλά και μπλοκάροντας με ενέργειες του παραγγελίες της για έρευνα προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Πάντως, με εξαίρεση τον κ. Λοβέρδο, η δικογραφία για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που είχαν αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Μεταξύ αυτών και οι δικογραφίες για τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, που καταθέτουν αυτή την εβδομάδα στον Άρειο Πάγο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ