ΠολιτικήΜιχαηλίδου: Όλοι θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πέρα από τα χρέη

Μιχαηλίδου: Όλοι θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πέρα από τα χρέη

- Advertisement -

«Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορεί να γίνεται εκτέλεση των συνταγών στα ιδιωτικά φαρμακεία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ, τονίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανεξάρτητα αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους.

«Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορεί να γίνεται εκτέλεση των συνταγών στα ιδιωτικά φαρμακεία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου
H Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Όμως, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Συνεπώς, οι πολίτες που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς» υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.

Ανασφάλιστοι

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι για τους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και τα παιδιά ανασφάλιστων το κράτος θα καλύπτει τις ιδιωτικές παροχές, για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για τη συνταγογράφηση.

Για την αύξηση των γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σημείωσε ότι υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους. Δηλαδή, από 500, που είναι σήμερα, θα γίνουν 1.200, ενώ αυξάνονται και οι ειδικότητες.

«Επίσης, με σκοπό τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των γιατρών των ΚΕΠΑ, ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε τη συμμετοχή τους» προσέθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

Σε ερώτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η Υπουργός Εργασίας απάντησε ότι η συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων έχει ξεκινήσει, ώστε την 1η Απριλίου 2024 να έχουμε τον νέο κατώτατο μισθό. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξησή του.

Όπως είπε, η αύξησή του θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση όχι μόνο σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και σε όσους είναι δικαιούχοι επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι θα το υπερψηφίσει, καθώς είναι ένα ζήτημα ισότητας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ