ΠολιτικήΜέρκελ: Οχι σε προνόμια εμβολιασμένων -Tο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μέρκελ: Οχι σε προνόμια εμβολιασμένων -Tο πιστοποιητικό εμβολιασμού

- Advertisement -

Αντίθετη με ένα ενδεχόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού, «όσο ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι τόσο μικρότερος από τον αριθμό εκείνων που περιμένουν να εμβολιαστούν», εμφανίστηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Αντίθετη με ένα ενδεχόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού, «όσο ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι τόσο μικρότερος από τον αριθμό εκείνων που περιμένουν να εμβολιαστούν», εμφανίστηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η κυρία Μέρκελ διευκρίνισε ωστόσο ότι το κράτος δεν μπορεί να αναμειχθεί στις ιδιωτικές συναλλαγές που μπορεί να αφορούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επιπλέον, η καγκελάριος τόνισε πως είναι επιτακτικό να διευκρινιστεί εάν οι εμβολιασμένοι παραμένουν μολυσματικοί.

Οι δηλώσεις έρχονται την ώρα που έγινε γνωστό πως οι αρχηγοί των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συμφωνήσουν την Πέμπτη να εργαστούν για ένα σχέδιο έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ που έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, σε μια προσπάθεια διάσωσης της ερχόμενης τουριστικής σεζόν.

«Παράθυρο» αλλαγής στάσης στο μέλλον

Σε συνέντευξή της στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η κ. Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε, πάντως, ότι η διαχείριση του ζητήματος μπορεί να αλλάξει στο μέλλον:

«Όταν θα έχουμε προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού σε αρκετούς και κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν καν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να σκεφτούμε να δώσουμε σε εμβολιασμένους πρόσβαση σε κάποιους τομείς. Αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το καλοκαίρι «θα έχουμε περισσότερους εμβολιασμένους, θα γνωρίζουμε περισσότερα για τον ιό και τους κανόνες για τα ασφαλή ταξίδια που θα αναπτύξουμε από κοινού», δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ο κ. Σχοινάς υποστήριξε πως σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν θεμιτό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκδοση κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ.

Η Γερμανία μαζί με τη Γαλλία και το Βέλγιο έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο σύστασης ενός τέτοιου πιστοποιητικού εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, το Βερολίνο δηλώνει αντίθετο σε άρση περιορισμών μόνο για άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί.

«Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέει η Άνγκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος εμφανίστηκε πάντως πεπεισμένη για τη διάθεση των Γερμανών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

«Δεν είναι καθόλου άσχημη -και συνεχώς αυξάνεται. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος απαισιοδοξίας», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, η κ. Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όπως εξήγησε, υπάρχουν ήδη αρκετοί πρόθυμοι να εμβολιαστούν προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό της ίδιας, η κ. Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα τηρηθεί η προτεραιότητα των ηλικιωμένων και εκείνων οι οποίοι έχουν αναπόφευκτα στενή επαφή με πολλά άτομα. Πρόσθεσε δε ότι «όταν θα έχουμε περισσότερα εμβόλια, θα έχουμε και μεγαλύτερη ευελιξία».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ